Op zoek naar tweedehands pareltjes: derde editie Rommelroute een succes

20 september 2021 13:50

Ruim 200 deelnemers stalden afgelopen zondag hun overbodige spullen op de stoep voor hun huizen uit. Ze deden mee aan de Dordtse Rommelroute: een grote openlucht vlooienmarkt die dwars door het centrum liep. Van kleding tot huisraad, boeken en lp’s: de tweedehands spullen vonden gretig aftrek.

Drie jaar geleden organiseerden de twee vriendinnen Marissa Dornscheidt en Bianca Drexhage voor het eerst de rommelmarkt. “Het idee is ontstaan door de vele bezoekjes aan andere rommelroutes. Bewoners komen meer in contact met elkaar, er ontstaan hierdoor zelfs nieuwe vriendschappen én overbodige spullen krijgen een nieuw leven bij een nieuwe eigenaar”, vertelden zij al eerder aan RTV Dordrecht. Vorig jaar was het één van de weinige evenementen die ondanks de coronamaatregelen doorgang kon vinden.

De markt blijft maar groeien: dit jaar deden zo’n 230 Dordtenaren mee. “Wij doen elk jaar mee,” vertelt een van de verkopers. “Altijd is het wel een groot succes.” En ieder jaar heeft hij genoeg om te verkopen. “Toch komt de zolder ieder jaar weer vol met spullen. En nu verkopen we ook wat spullen van de erfenis van mijn schoonmoeder.” Even verderop staat een buurvrouw ook met haar koopwaar. “Allemaal rommel van onszelf, dat verzameld is in de afgelopen 40 jaar.” Nu gaat ze verhuizen en houdt ze een grote opruiming. “We moeten er echt vanaf,” zegt ze lachend.

Het succes van dit jaar vraagt om een vervolg. Voor 2022 staat de vierde editie al met potlood in de agenda.

Leuk artikel?
Deel met anderen:


© 2021 - RTV Dordrecht | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)