10 jaar Totally Trafic: zoveel weten jongeren over verkeersveiligheid

16 september 2020 14:52

"Denk niet dat we er al zijn. Te vaak nog worden jongeren, zelf, of door hun leeftijdsgenoten geconfronteerd met ongevallen in het verkeer. Samen maken we een punt van nul verkeersslachtoffers." Dat is de boodschap die Wiesje Hofstede, projectleider van Totally Traffic, heeft aan iedere verkeersdeelnemer. De organisatie bestaat dit jaar tien jaar en dat werd woensdag in de Duurzaamheidsfabriek gevierd.

"We willen de jongeren vooral bewust maken van het feit dat zij zelf verantwoordelijk zijn voor hun eigen veiligheid", legt Hofstede verder uit. "En vandaag hebben we een workshop die gegeven wordt aan twee scholen uit Dordrecht, zij krijgen les van het Nationale Verkeerslab."

24 procent van alle verkeersongevallen hebben te maken met afleiding in het verkeer; zoals smartphonegebruik. Hoewel dit in 2019 ook op de fiets verboden is en sindsdien beboet wordt, staat het percentage niet op nul.

"Die prikkel van een binnenkomend berichtje, die is sterker dan de wil om je veilig in het verkeer te gedragen. Natuurlijk gaan wij voor nul en daar doen we ook alles aan", vertelt Hofstede. "Maar niet iedereen is zich altijd bewust van het risico dat zij zich zelf of een ander aan doen in het verkeer."

Leuk artikel?
Deel met anderen:


© 2021 - RTV Dordrecht | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)