Albert Schweitzer ziekenhuis bedenkt oplossingen om werkdruk zorgpersoneel te verlichten

06 mei 2021 17:04

De versoepelingen van de coronamaatregelen die 28 april zijn ingegaan, zijn wat aan de vroege kant genomen. Dat zegt Peter van der Meer, directeur van het Albert Schweitzer ziekenhuis. Hij is voorstander van het OMT-advies om pas verder te versoepelen bij een daling van 20% van het aantal coronabesmettingen.

In de tussentijd zoekt het ziekenhuis manieren om de druk op het zorgpersoneel zo veel mogelijk te verlichten. “Personeelsleden willen na 14 maanden werken met covid erg graag vakantie. We schalen daarom onder andere de operaties iets af, zodat alle verpleegkundigen in de komende weken even vakantie kunnen nemen.”

Het Albert Schweitzer ziekenhuis doet mee aan het initiatief Nationale Zorgreserve, waarin het opbouwen van een ‘reserveleger’ van zorgprofessionals centraal staat. Deze groep kan op allerlei manieren bijspringen in een crisis. Een interessant concept, vindt van der Meer: “Als we weer in een crisis komen, dat kan bijvoorbeeld ook tijdens een griepepidemie zijn, dan moet je een oplossing zoeken. Dit zou er één kunnen zijn. We zijn daar nu mee aan het testen.” De respons op de oproep voor deze reservisten was enorm, zegt van der Meer. “Zowel vanuit de reservisten als de verpleegkundigen is er veel enthousiasme.”

Het ziekenhuis staat in principe klaar om bij te springen als de GGD niet genoeg capaciteit heeft om iedereen te vaccineren, zegt de directeur. “Er komen veel meer vaccins aan, en er is wat discussie over of de GGD dit aankan. Wij hebben aangegeven dat we ze natuurlijk kunnen helpen als zij dat aan ons vragen.”


Leuk artikel?
Deel met anderen:


© 2022 - RTV Dordrecht | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)