Albert Schweitzer ziekenhuis neemt 24 verpleegkundigen aan in één maand tijd

19 juli 2021 18:00

Het Albert Schweitzer Ziekenhuis heeft in één maand tijd maar liefst 24 OOP-verpleegkundigen aangenomen in 17 voltijdfuncties. Op deze manier hoopt het ziekenhuis het personeelstekort te verminderen en het lijkt een “gouden greep” aldus Jarno van Breenen. Hij is afdelingshoofd van het Oriëntatie- en Ontwikkelprogramma.

In het Oriëntatie- en Ontwikkelprogramma (OOP) krijgen gediplomeerde verpleegkundigen zonder ziekenhuiservaring de kans om te wennen in een ziekenhuisomgeving. “Bijna allemaal zeiden ze: deze functie lijkt wel voor mij gemaakt,” vertelt van Breenen. “We hebben een vijver aangeboord waarvan we nog niet kunnen overzien hoe groot die is.”

Het nieuwe programma richt zich op twee groepen. Afgestudeerde verpleegkundigen die tijdens hun studie nog geen geen of beperkt werkervaring hebben in het ziekenhuis. De andere groep zijn verpleegkundigen die een overstap willen maken vanuit de verpleeghuis- of gehandicaptenzorg. “Zij denken vaak dat ze vastzitten op hun plek. Maar met een rustige start en de mogelijkheid om eerst eens rond te kijken, kunnen zij heel goed landen in het ziekenhuis.”

De eerste groep start deze zomer. Naar verwachting zullen er aan het eind van het jaar meer vacatures komen.

Leuk artikel?
Deel met anderen:


© 2021 - RTV Dordrecht | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)