Burggraaf: "Juist nu lokale ondernemers ondersteunen"

30 maart 2020 10:29

Het zijn zware tijden voor ondernemers, ook voor de Dordtse. Wethouder Maarten Burggraaf sprak bij het radioprogramma Studio De Witt over de economische situatie.

"We zeggen het als gemeente vaker, maar juist deze tijden vragen er als geen ander om om je lokale ondernemers te ondersteunen", zegt Burggraaf. "Als consument, door lokaal aankopen te doen". Maar de gemeente probeert ook steun te leveren via het lokaal van de Sociale Dienst Drechtsteden. "Daarnaast heb ik ook een brief naar vastgoedeigenaren ondertekent". Om er zo voor te zorgen dat iedereen na deze crisis nog overeind staat.

Hoewel dat laatste voor een groot deel van de bedrijven moeilijk zal zijn, zijn er ook die nu juist een top-omzet draaien. "Ik heb contact gehad met supermarkteigenaren. Die draaien omzetten hoger dan met de kerst", vertelt Burggraaf. "Het is een moeilijke tijd, maar ik zie ook dat het veel creativiteit en samenwerking losmaak. Zo heeft Brut een goodiebag gemaakt, een tasje met lokale producten. Zo helpen bedrijven elkaar".

Dordt Evenementenstad


Burggraaf benadrukt dat het uitzonderlijke tijden zijn en dat de crisis bijna alle branches zal treffen. "Het effect op de horeca en de winkels gaat nu doorsijpelen". Ook over het afgelasten van evenementen maakt de wethouder zich zorgen. Tot 1 juni zijn die allemaal verboden. "De vraag is nu: houden we wel het fundament (van alle activiteiten en evenementen) in stand?" Daar waakt hij wel voor. "Als het straks weer normaal wordt, dat we weer alles terug kunnen laten komen, al het moois dat we daarvoor hadden. Maar dat is echt is voor de lange termijn. Eerst moet meer onzekerheid duidelijk worden en dan kunnen we er beleid op maken."

https://soundcloud.com/rtvdordrecht/wethouder-burggraaf-economische-coronacrisis-en-lagere-jaarlijkse-opbrengst-stedin-voor-dordrecht

Leuk artikel?
Deel met anderen:


© 2020 - RTV Dordrecht | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)