COLUMN: Een jetski maakt nog geen zomer

13 september 2021 19:30

Na een aantal maanden vol slecht voetbal, afgelaste evenementen en nattigheid was het deze week onverwacht zomer. Omdat ik geen rekening had gehouden met zo’n opleving merkte ik aan mezelf dat ik het lastig vond om de zon en het warme weer een plek te geven. De hitte maakte me lui en daarnaast zaten al mijn korte broeken in de wasmand. Ook had ik al te veel van mijn spaargeld uitgegeven op de verschillende terrassen die Dordrecht rijk is en had ik me voorgenomen om de komende maanden gezonder te gaan leven.

Deze column is geschreven door Arthur Attasio van de Goed Verhaal, Lekker Podcast. 


Het was dan ook daarom dat ik woensdagavond besloot om vanuit de binnenstad een lange wandeling te maken. De wandeling bracht me tot aan Villa Augustus en ik besloot om daar in het gras te gaan zitten. Op het water kwam een stoet aan voldane mensen voorbij en voor een paar seconden leek het alsof er niets anders bestond dan de zonnige nazomermiddag waar we allemaal onderdeel van waren. Een hard geluid vanuit het Wantij zorgde ervoor dat ik ontwaakte uit mijn dagdroom en toen ik opzij keek zag ik een drietal jetski’s voorbij scheuren. De stoere jongens maakten de mensen op de kade nat en bewogen zich vervolgens als watervlooien tussen de boten door.

Een boot vol met andere stoere jongens besloot om niet opzij te gaan en dat zorgde ervoor dat de neus van de jetski botste met de zijkant van de boot. De bestuurder van de jetski viel in het water, klom driftig aan boord van de boot en botste daarna met de jongens in de boot. Klappen en mensen vielen terwijl de mensen op de boten eromheen druk begonnen te bellen. Een paar minuten later kwamen er twee politiebusjes aangereden. De agenten, die wellicht niet hadden begrepen dat de vechtpartij zich op het water afspeelde, moesten er in eerste instantie nog wel om lachen, totdat het ook tot hen doordrong. Hoe onverwacht goed iets ook kan zijn, mensen hebben altijd de gave om het voor hen en de mensen om hun heen te verpesten, zelfs als het om een onverwachte zomerdag gaat.

Leuk artikel?
Deel met anderen:


© 2021 - RTV Dordrecht | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)