De week Dordt Schoon gaat gewoon in een andere vorm

24 februari 2021 16:04

Dit voorjaar wordt zoals gebruikelijk de actie Dordt Schoon gehouden, maar door de coronacrisis is de activiteit in een net wat ander jasje gestoken. Dit jaar komen de mensen nier naar de grijpers, maar de grijpers naar de mensen.

Vorig jaar ging de actie niet door toen de pandemie net uitbrak. In september werd het ingehaald op één dag. De actie van een week lang namens Duurzaamheidscentrum Weizigt wordt nu tussen 20 en 27 maart gehouden.

De organisatie wil dit jaar niet dat iedereen bij elkaar komt voor een opruimactie, maar dat deelnemers zelf een wandelroute uitzetten. Iedereen die mee wil doen, kan naar een uitgiftepunt gaan om een grijper te krijgen. Na het opruimen kan deze weer ingeleverd worden. De grijper houden mag ook, maar dan moet er een registratieformulier ingevuld worden.

Om zoveel mogelijk mensen te laten deelnemen, vraag de organisaties aan mensen die al meedoen leuke foto's te delen. Dit kan op de Facebookpagina Dordse Doorpakkers.

Aan de andere kant lijkt de actie dit jaar misschien wel minder hard nodig te zijn. Dit jaar concludeerde Duurzaamheidscentrum Weizigt al dat er een run is ontstaan op grijpers. Het lijkt een populaire bezigheid te zijn in tijden waarin bijna niets mag door de lockdown.

Leuk artikel?
Deel met anderen:


© 2021 - RTV Dordrecht | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)