Geen evenementen tot 1 september, basisscholen op 11 mei weer open

21 april 2020 19:16

Alle evenementen tot en met 1 september zullen worden afgelast. Dat maakte minister-president Rutte bekend tijdens de persconferentie dinsdagavond. In Dordt zijn dus onder andere Big Rivers en Wantijpop afgelast.

Alleen basisscholen zullen op 11 mei weer openen, verder worden de andere maatregelen uit de ‘intelligente lockdown’ verlengd tot 20 mei. Het voortgezet onderwijs heeft 1 juni als richtdatum om open te gaan, wel op anderhalve meter afstand. Ook is betaald voetbal niet mogelijk tot en met 1 september.

Ook worden een aantal maatregelen voor kinderen op het gebied van sporten versoepeld. Kinderen tot en met 12 jaar kunnen vanaf 28 april in teamverband trainen, maar nog geen officiële wedstrijden spelen. Ook krijgen jongeren tussen de 13 en 18 jaar meer ruimte, maar nog wel op anderhalve meter afstand. Voor beide groepen wordt aangeraden om thuis te douchen en geen ouders langs de lijn te zien.

Andere maatregelen uit de intelligente lockdown worden verlengd tot en met 20 mei. "We weten dat een snelle versoepeling ertoe kan leiden dat het virus weer kan pieken, het in een tweede volg over ons heen komt. Met als gevolg nog meer slachtoffers en uitgestelde operaties van mensen met een andere ziekte. Dat willen we voorkomen", legt premier Rutte uit.

Leuk artikel?
Deel met anderen:


© 2020 - RTV Dordrecht | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)