Gemeente vervangt pollers door camera’s op 1 juli

29 mei 2020 11:46

De gemeente vervangt woensdag 1 juli de pollers in de stad door een camerasysteem met kentekenherkenning. Het systeem controleert of auto's, motoren, bussen en vrachtwagens een ontheffing hebben. De vervanging van de pollers stond gepland op 1 april, maar moest door het coronavirus worden uitgesteld.

De pollers zijn al een tijd in gebruik, en voldoen niet meer aan de eisen. Motorrijders kunnen bijvoorbeeld gemakkelijk langs de pollers het gebied in. Met camera’s wordt dit gehandhaafd, en worden bovendien ongelukken voorkomen. Ook is het nieuwe systeem goedkoper, aldus de gemeente.

Hoe werkt handhaving met camera's?
De camera registreert het kenteken van een voertuig. Heeft het kenteken een ontheffing, dan gebeurt er niets. Staat het kenteken echter niet als zodanig geregistreerd, dan krijgt de eigenaar de eerste keer een waarschuwing per brief. Bij een tweede overtreding volgt een boete. De opbrengst van de boetes gaat naar het rijk en niet naar de gemeente.

Voorbereiding
De camera's en nieuwe verkeersborden zijn al in maart overal geplaatst. Op de borden zit nu nog een opvallende hoes om mensen alvast te wijzen op de verandering. In juni ontvangen alle ontheffinghouders en ondernemers in de binnenstad meer informatie. Ook start de gemeente dan een campagne om bezoekers, bewoners en ondernemers in de stad te informeren.

Leuk artikel?
Deel met anderen:


© 2020 - RTV Dordrecht | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)