Kinderen geven tips voor aanpak armoede en laaggeletterdheid

11 juli 2019 18:01

Een rekenmaatje of een escape room tegen laaggeletterdheid, en een kamer make-over of een tour langs de leuke plekken van de stad tegen armoede. De gemeente vroeg aan kinderen om ideeën om problemen op te lossen, in het Stadhuis werden ze donderdagmiddag gepresenteerd.

Voor inspiratie bij wethouder Peter Heijkoop hebben de kinderen wel gezorgd. “Ik heb fantastische dingen gehoord, ongelooflijk veel betrokkenheid ook van de kinderen en ze willen er zelf ook echt mee aan de slag. Dus daar kunnen we samen in optrekken, ook samen met andere partijen in de stad. Soms kunnen ondernemers ook nog wat doen hoorde ik de kinderen zeggen.”

Hoewel het oplossen van laaggeletterdheid en armoede soms erg duur kan zijn hoeven niet alle oplossingen duur te zijn. “Niet alles is op te lossen met geld. Ik hoorde van een buddy dat kinderen elkaar willen helpen met taal en met rekenen, dat zijn prachtige ideeën die kinderen samenbrengen en die kinderen ook helpen die wat meer steun nodig hebben.”

Voor sommige ideeën bedachten de deelnemende kinderen manieren om het budget op te halen. Ook op de vraag wat kinderen in armoede de 364 dagen na het jaarlijkse uitje moeten doen was een antwoord. “Je maakt op zo’n dag ook nieuwe vrienden dus dan kan je daar weer mee spelen.”

Leuk artikel?
Deel met anderen:


© 2020 - RTV Dordrecht | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)