Kinderen scoren zelfvertrouwen in stadion FC Dordrecht

14 januari 2020 15:57

Al weer vier jaar kunnen kinderen tussen de 10 en 14 jaar in het stadion op de Krommedijk een cursus volgen om zelfverzekerder te worden. Playing for Succes begon als pilot, maar heeft sindsdien al meer dan 350 kinderen net een beetje meer durf de deur uit zien stappen.

Het idee achter Playing for Succes is dat jongeren door middel van activiteiten meer zelfvertrouwen te geven, in een omgeving met een echte WOW-factor. In het geval van Dordrecht, het stadion van FC Dordrecht.

"De WOW-factor is dat je hier binnen komt en hier in de keuken mag kijken, met de spelers kan praten en wat eten voor ze maken en opdienen", legt Robin Musscher van Playing for Succes uit. Voor kinderen is dat heel indrukwekkend. Ook dat stadion hier, een wedstrijd bezoeken, op lopen op het veld, de lichtshow, daar vallen hun monden letterlijk van open."

Maar deze maandagmiddag wordt het stadion 'gewoon' gebruikt voor een samenwerkingsspel. Aan de hand van een fotospeurtocht kregen de jongeren elk hoekje te zien. "Het ging best wel goed", vertelt een van de deelnemers. "We gingen het hele stadion rond."

Leuk artikel?
Deel met anderen:


© 2021 - RTV Dordrecht | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)