Laatste aflevering Dordtse Feesten met Phil’s Zomerorkest en Dordrecht Pride

14 september 2021 09:15

Afgelopen weekend kwam er een einde aan de Dordtse Feesten. Deze zomer sloegen Dordtse festivalorganisatoren de handen ineen om een zo’n gevarieerd mogelijk, maar vooral corona-proof evenementen te organiseren. De gemeente wees twee plekken aan, de Energiekade en het Wantijpark, maar door aanpassingen van de coronamaatregelen veranderde het één en ander. RTV Dordrecht zendt maandag de laatste aflevering uit met Phil’s Zomerorkest en Dordrecht Pride.

Phil’s Zomerorkest
Allereerst het Dordrechts Philharmonisch Orkest. Zij maakten van het Energiehuis een plek voor een typisch Franse zwoele zomeravond. Met als speciale gast chansonnier Philippe Elan. Hij bracht samen met het orkest klassiekers ten gehore zoals 'Poupée de cire, poupée de son' van France Gall en 'Non, je ne regrette rien' van Edith Piaf. Voorzitter Sjarlot Kooi vond het een mooie dag. De samenstelling was namelijk nog maar kort bij elkaar: "Eind juni konden ze nog niet samen spelen. Onder leiding van dirigent Jos den Boer hebben ze hun eerste mooie optreden van 2021 gegeven."

Dordrecht Pride
Een week later op zaterdag sloot Dordrecht Pride de Dordtse Feesten af met twee uitverkochte shows. Het programma bestond onder meer uit acts van dragqueens Megan Schoonbrood en Roem, bekend van Drag Race Holland. Ook waren er muzikale performances van de Dordtse Sien van Laarhoven, Ferry Doedens, songfestival presentatrice Edsilia Rombley en Stef Smits. Vooral de 10-jarige Stef Smits stal de harten van het publiek met een uitvoering van zijn nummer ‘Als je jezelf kan zijn’. Een nummer die hij heeft gemaakt nadat hij werd gepest door leeftijdsgenoten over zijn voorliefde voor glitters en hakken. “Tijdens Holland’s Got Talent vroegen ze wat ik ging doen met het prijzengeld van 50.000 euro als ik zou winnen. Toen zei ik dat ik daar glitterhakken voor wilden kopen.”

In de laatste aflevering meer registraties van alle optredens en volledige gesprekken met Lennart Lenskens, organisator van Dordrecht Pride, en Sjarlot Kooi, voorzitter van het Dordrechts Philharmonisch Orkest.

Wil je aflevering 9 of een andere aflevering terugkijken?
Alles is terug te bekijken in de playlist ‘Dordtse Feesten’ op ons YouTube-kanaal.

Leuk artikel?
Deel met anderen:


© 2021 - RTV Dordrecht | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)