Maarten van der Weijden trapt zwemvierdaagse af in Sportboulevard

14 september 2021 10:30

Dinsdagochtend begon de Zwem4daagse in Dordrecht en niemand minder dan zwemicoon en olympisch kampioen Maarten van der Weijden was daar bij. Hij sprong samen met basisschoolkinderen in het zwembad en zal dit de komende dagen nog vaker gaan doen in Nederlandse zwembaden. Dit alles om geld op te halen voor onderzoek naar kanker: "Ook vanuit Dordrecht is er al 1750 euro ingezameld."

Maarten van der Weijden, die eerder al twee keer de Elfstedentocht zwom, doet nu weer een nieuwe sportprestatie. Hij zal namelijk na het zwemmen op de fiets stappen en naar de volgende locatie fietsen. Na zijn schoolslag en borstcrawl in Dordt ging hij naar het Brabantse Zundert. "Absoluut. Mooi om hier weer terug te zijn. Ik heb hier nog gewoond toen het oude zwembad er stond."

De bedoeling van de Zwem4daagse is dat je vier dagen lang komt zwemmen. Het geld wat daarmee wordt opgehaald, wordt gedoneerd aan het goede doel. In totaal doen er dus 30 zwembaden in Nederland mee en inmiddels is er ruim 44.000 euro opgehaald.

Leuk artikel?
Deel met anderen:


© 2021 - RTV Dordrecht | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)