Merwekrabbers niet bang voor slecht carnavalsweer: 'Grootste wagen heeft storm Dennis al overleefd'

20 februari 2020 17:06

Het carnavalsfeest is voor Carnavalsvereniging de Merwekrabbers al in volle gang. Zaterdag staat de optocht gepland, maar donderdag gingen zij al op bezoek in het Parkhuis. Er is alleen één ding wat roet in het eten kan gooien: het weer.

De weersvooruitzichten zijn namelijk wat minder feestelijk. Het zou wel eens flink kunnen gaan waaien en regenen. Voor de vereniging is dat geen reden om de tocht af te gelasten. “We houden de weersvooruitzichten goed in de gaten, het advies is om de optocht te cancellen vanaf windkracht 6,” vertelt Martine Paul, voorzitter van de Merwekrabbers.

Het zou voor de vereniging een behoorlijke domper zijn als het feestje niet door gaat. “Het zal heel lastig worden om de bouwers van de wagens uit te leggen dat dat voor niks is geweest. Ook voor de kinderen zou het erg jammer zijn.”

Echt zorgen maken doet Martine niet. “De grootste wagen die meerijdt in de optocht komt vanuit Limburg, daar heeft hij afgelopen weekend storm Dennis al overleefd dus het moet wel goed komen. Het gaat een feestje worden in Ooi en Ramsgat.”

Leuk artikel?
Deel met anderen:


© 2020 - RTV Dordrecht | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)