Dordrecht, Netherlands

Dit moet er de komende jaren beter in Crabbehof: 'Kijk nog eens goed naar buslijn 3'

De gemeenteraadsverkiezingen staan weer voor de deur. In deze tijd is er veel aandacht voor politici, maar wat vinden Dordtenaren van hun stad? En wat moet er wat hen betreft de komende vier jaar veranderen? In de serie 'UITwijken' gaat RTV Dordrecht alle wijken van Dordrecht in om met bewoners in gesprek te gaan.
Alexander Eleveld | 10 februari 2022 17:02 | Aangepast op 10 februari 2022 17:02
In de derde aflevering van deze serie bezoeken verslaggevers Stephanie Roggekamp en Robin Nanninga Crabbehof/Zuidhoven: een wijk bestaande uit twee verschillende buurten, met in totaal ongeveer 8.500 inwoners. Eén van die inwoners is Roger Wagemans, die zich inzet voor het schoonhouden van de straat. "Deze wijk trekt me voornamelijk aan door de manier waarop er gebouwd is en het vele groen."
Ook Barbara Saarloos is een bekend gezicht in de wijk. Ze is coördinator bij Wijk voor Wijk: een echte ontmoetingsplek in Crabbehof. "Dit is een heel gevarieerde wijk, waar best wat dingen spelen ook, maar waar ook heel veel energie en initiatief zit."
Wat kan er beter?War er onder andere speelt in de wijk Crabehof/Zuidhoven, is overlast van hangjongeren. Roger: "Op de plek waar we hier zitten, bevindt zich heel veel jeugd. In de avond zijn het de wat oudere jongeren. Daar zou de politiek best wat in kunnen betekenen, ja." Volgens Barbara mag er meer aandacht komen voor hulp bij energiebesparing. Crabbehof staat vol woningen die lastig te isoleren zijn. "Juist de mensen met de lagere inkomens, zitten in de woningen die helemaal niet zo goed geïsoleerd zijn. Die worden daar het hardst door geraakt."
Ook op straat hebben bewoners van de wijk wel advies voor het toekomstige stadsbestuur. “Wat ik in Zuidhoven heel vervelend vind, is de straataanleg op het ogenblik. De straten zijn allemaal versmald, dat is voor het verkeer heel erg lastig”, aldus een bewoner. Een ander: "Ze hebben net weer lijn 3 omgelegd, van de bus. Ik denk dat daar nog eens goed naar gekeken mag worden."

Lees ook

Ex-BVD'ers gaan verkiezingen in als 'Op Ons Eiland': 'Iedereen telt mee'

Dordtenaren die in maart stemmen voor de gemeenteraadsverkiezingen kunnen kiezen uit nóg een nieuwe...

Lijsttrekkers: ‘Dat nieuwe stadion voor de FC komt er’

Tijdens het eerste grote themadebat dat RTV Dordrecht organiseert in aanloop naar de gemeenteraadsve...

Dit moet er de komende jaren beter op de Noordflank: 'Pak de dealers op de Merwekade aan'

De gemeenteraadsverkiezingen staan weer voor de deur. In deze tijd is er veel aandacht voor politici...

Hier kan je volgende week stemmen voor de gemeenteraadsverkiezingen

Aankomende week mag er gestemd worden voor de gemeenteraadsverkiezingen. Dordrecht heeft tot nu toe ...

LIVE: Bekijk hier de Uitslagenavond vanuit het Stadhuis

Live vanaf het Stadhuis bespreekt presentator Ron van der Rhee de uitslagen van de gemeenteraadsverk...

‘Verkeershelden’ met capes spreken automobilisten aan op veilig rijgedrag

Leerlingen van de basisschool Don Bosco hebben dinsdag, allemaal met een rode cape om hun schouders,...