Dordrecht, Netherlands

Gezocht: naam voor museumcafé

Na maanden verbouwen is het Hof van Nederland anderhalve week geleden weer geopend voor publiek. Bezoekers kunnen naast de nieuwe tentoonstelling bekijken ook in het museumcafé terecht voor een hapje en een drankje. Maar een naam heeft het café nog niet. Daarom wordt nu de hulp van de Dordtenaren ingeroepen.
Marjolein Vos | 6 juli 2022 11:47 | Aangepast op 6 juli 2022 11:47
“Er is al een aantal namen bedacht die te maken hebben met het gebouw, de collectie en de verschilllende activiteiten. Maar Hof van Nederland is ook benieuwd naar de mening van de stad”, laat een medewerker weten. Een nieuwe naam kun je doorgeven via de website. Onder de deelnemers wordt een prijs verloot: toegangskaarten voor het museum en een verzorgde lunch voor vier personen in het café. Meedoen kan tot vrijdag 22 juli.

Sociale functie
Het café wordt mede gerund door Philadephia Zorg. Een organisatie die ook achter lunchroom Den Witten Haen zit en dagbesteding aanbiedt aan mensen met een beperking. “Met deze samenwerking onderstreept het musuem het maatschappelijk belang en waar zij voor staat: een musuem van en voor de stad.”

Verbouwing
Het Hof van Nederland werd ooit opgericht om de Eerste Vrije Statenvergadering van 1572 te herdenken. In de jaren na de opening in 2015 bleken niet veel mensen de weg naar het museum te vinden: de bezoekersaantallen vielen tegen. Daarom werd vorig jaar gestart met een uitgebreide verbouwing. In het nieuwe Hof wordt niet alleen teruggeblikt op het verleden maar vooral ook gekeken naar het heden en de toekomst. Daarbij blijft het thema vrijheid centraal staan.

RTV Dordrecht bracht in mei een bezoek aan het Hof toen de verbouwing nog in volle gang was. bekijk hieronder de reportage.

Lees meer over:

Hof van Nederland|

Lees ook

Hof van NL wil mentale gezondheid bespreekbaar met podcast en talkshow

Door de jaren is het taboe minder groot geworden, maar nog altijd is het een onderwerp waar niet hee...

Dordtse eurekamomenten staan centraal bij nieuwe tentoonstelling in het Hof

Oktober is de maand van de geschiedenis en om dat te vieren gaat op zaterdag 7 oktober een nieuwe te...

Dordtse uitvindingen centraal tijdens de Maand van de Geschiedenis

Een pubquiz, een stadswandeling of een bijzondere filmvoorstelling. Zomaar een greep uit de activite...

Tjalk van 'Rivier, boot, stad' aangekomen na tocht door de Dordtse straten

Na een urenlange sleep- en sloopklus is de tjalk van het kunstproject 'Rivier, boot, stad' aangekome...

Meer bezoekers voor Dordrechts Museum dan vorig jaar

Het Dordrechts Museum heeft dit jaar 56 duizend bezoekers ontvangen. Dat is bijna zesduizend meer da...