Dordrecht, Netherlands

Gezocht: nieuwe plek voor naaktrecreatie

Waar moeten de naturisten van vereniging Goed Af naartoe als straks hun camping verdwijnt? De beheerder van camping De Ammoniet wil opnieuw om tafel met de gemeente om te praten over waar ze in de toekomst terecht kunnen. “Naaktrecreatie is enorm populair.”
Ron van de Rhee | 15 mei 2024 17:00 | Aangepast op 15 mei 2024 17:00
Op dit moment zit de camping aan de Smitsweg, in een afgeschermde bosrijke omgeving. Daar zitten de naaktrecreanten al jaren, maar in de wetenschap dat hun huurcontract tijdelijk is. Dat contract is nu opgezegd, omdat op de plek van de camping een nieuwe woonwijk zal worden gebouwd.

Onderhandelingen liepen eerder vast
Vorig jaar liepen gesprekken en de zoektocht naar locaties vast. De laatste locatie waar een mogelijkheid werd gezien was een weiland langs de provinciale weg richting Kop van ‘t Land. Uiteindelijk bleek de huur voor de grond niet op te brengen door de vereniging, liet het toenmalig bestuur weten.

Maar, interne bestuursproblemen zorgden voor onduidelijkheden in het kasboekje van de club. Een nieuw bestuur komt nu tot de conclusie dat er financieel meer ruimte is dan werd gedacht. Een verzoek om opnieuw om tafel te gaan werd door het gemeentebestuur afgewezen.

Dinsdagavond kwam de naturistenvereniging naar het stadskantoor om haar verzoek kracht bij te zetten. Want ze willen met nog anderhalf jaar te gaan toch erg graag naar de plek aan de provinciale weg.

Wachtlijsten
Volgens de Dordste naturisten is er in de stad en regio namelijk grote behoefte aan naaktrecreatie. Bij alle verenigingen bestaan wachtlijsten en de camping wordt vaak gebeld met de vraag ‘is er nog plek’. Raadsleden zegden dinsdagavond toe om het opnieuw te bespreken in de fracties en het ziet er naar uit dat ondanks de eerdere afwijzing er toch opnieuw gepraat gaat worden.

Begin januari 2026 moet campingterrein De Ammoniet bezemschoon worden opgeleverd. Of dan ook daadwerkelijk gestart kan worden met de ontginning van het terrein en gestart kan worden met de bouw van woningen is nog niet bekend.

Kijk hieronder naar een reportage vanaf de naaktcamping.

Lees meer over:

Naturisten|

Lees ook

Naaktcamping open en bloot over toekomst

Met de kleren uit zwemmen of kamperen. Bij de Dordtse naturisten vereniging 'Goed Af' is het de norm...