Dordrecht, Netherlands

Help Portrait: gratis vastgelegd op de gevoelige plaat

Als je minder geld te besteden hebt dan is een professionele portretfoto van jezelf laten maken niet je allereerste prioriteit. Toch kan een goede foto op je CV of social media je helpen aan bijvoorbeeld een nieuwe baan. Dankzij Help-Portrait, een initiatief van Aart van Joolingen, kregen minderbedeelden in Dordrecht afgelopen weekend de kans om op de gevoelige plaat gezet te worden in wijkcentrum De Admiraal.
Dennis Koorevaar | 22 maart 2022 10:09 | Aangepast op 22 maart 2022 10:09
Els Hauser was één van hen die zaterdag samen met haar dochter op de foto ging. "Dit is de derde keer dat ik doe en ik zoek een mooie foto voor op mijn CV." Els zit momenteel namelijk in de ziektewet en is op zoek naar ander werk. Ook grijpt ze haar kans om samen met haar dochter op de foto te gaan: "Dit doet zich namelijk niet zo snel voor", vertelt Els.
'Geen primaire levensbehoefte'
Het idee van Help-Portrait is een jaar of tien geleden komen overwaaien uit Amerika. In totaal waren er zaterdag vijf professionele fotografen die kosteloos alle deelnemers op de foto vastleggen. Iedereen kreeg vervolgens een uitgeprint portret mee.

Van Joolingen: "Het is geen primaire levensbehoefte, maar de mensen vinden het vreselijk leuk om te doen." Door Help-Portrait kunnen ook gezinnen een, soms eerste, familiefoto laten maken: "Er zijn gezinnen die nog nooit een familieportret hebben laten maken die je in ieder huis wel ziet. Op deze manier kunnen ze dat gewoon doen. Mensen krijgen er ook weer moed van."

Lees meer over:

Portret|Help Portrait|

Meest gelezen

Illegaal bordeel Vincent van Goghstraat gesloten

Redactie RTV Dordrecht | 20 sep 2023 12:41

Lees ook

Help Portrait: gratis vastgelegd op de gevoelige plaat

Als je minder geld te besteden hebt dan is een professionele portretfoto van jezelf laten maken niet...

Dordrechts Museum koopt imposant portret van Van Hoogstraten aan: ‘Één van de beste stukken uit zijn oeuvre’

Het Dordrechts Museum heeft het portret van Sir Norton Knatchbull uit 1667 door de in Dordrecht gebo...

Wilma’s portret schittert bij Corry Konings thuis

Met haar werk van de volkszangeres won de Dordtse Wilma Geerts dit najaar het programma ‘Sterren op ...