Dordrecht, Netherlands

In Gesprek met de Stad: Hoe vertel jij je verhaal?

Hoe vertel jij je verhaal? Dat vragen presentatrice Viona Versluis en co-host Diggy Rast tijdens In Gesprek Met De Stad aan hun gasten. Aan tafel zitten Kees Klok, Sil Munnik, Anika Hochstenbach, Arthur Attasio en Alka Anna Goos. Allemaal schrijvers of kunstenaars die op hun eigen manier een verhaal vertellen.
Alexander Eleveld | 9 februari 2022 14:11 | Aangepast op 9 februari 2022 14:11
In Gesprek Met De Stad is een live programma van de Bibliotheek Aanzet waarin Viona Versluis samen met een wisselende co-host letterlijk in gesprek gaat met de stad. Dit keer zit de tafel vol met schrijvers, dichters en kunstenaars die hun verhaal allemaal op een andere manier vertellen.

Te beginnen met schrijver, dichter en historicus Kees Klok. Geprezen in de stad om de vele boeken die hij schreef en de fantastische verhalen die hij vertelde als geschiedenisleraar. In deze aflevering vertelt hij meer over zijn liefde voor Griekenland en zijn reizen naar het binnenland van Suriname. En wat als je hem vraagt of hij meer dichter of schrijver is?

Maar schrijven is niet de enige manier om een verhaal te vertellen. Dat bewijzen fotograaf Sil Munnik en schilder Anika Hochstenbach. Door corona zat Sil vast in het buitenland en besloot meer te gaan doen met zijn hobby fotografie. Inmiddels is een van zijn foto’s opgenomen in de kalender van National Geographic en mag hij dit jaar voor het eerst betaalde fotografie reizen maken. Anika is net afgestudeerd en bezig met haar volgende expositie. Een fascinatie voor de mens en dan met namelijk de huid. Dat is het verhaal dat zij met haar schilderijen vertelt.

Alka Anna Goos is journalist en creative storyteller, Arthur Attasio is columnist en podcastmaker. Ze vertellen over het verschil tussen het schrijven van fictie en non-fictie. Alka schrijft vooral autobiografisch, terwijl Arthur het makkelijker vindt om zich te verplaatsen in een ander en vanuit daar te schrijven. Wat maakt het verschil? En wat heeft Arthur met oude mannen in zijn verhalen?

Dit en nog veel meer zie je tijdens In Gesprek met de Stad, een programma van de Bibliotheek Aanzet. Vanavond vanaf 18.00 uur op RTV Dordrecht.

Lees ook

Dordts erfgoed na drie eeuwen terug op het eiland

Een Statenbijbel van ruim driehonderd jaar oud is terug waar hij ooit gedrukt is. Het erfstuk wordt ...

Bibliotheek Crabbehof langer open dankzij landelijke subsidie

Bibliotheek Crabbehof is voortaan vaker en langer open dankzij een impuls vanuit een landelijke subs...

In Gesprek met de Stad over Energie

'In gesprek met de stad' staat deze keer geheel in het teken van Energie. Vooral energiebesparing st...

Voorleesmarathon in de bibliotheek

De Stadsbibliotheek aan de Groenmarkt staat maandagavond 15 januari geheel in het teken van verhalen...

In Gesprek met de Stad over Energie

De nieuwste aflevering van 'In gesprek met de stad' staat geheel in het teken van Energie. Het zijn...

Donderdag: In Gesprek met de Stad over Milieu en Water

De nieuwste aflevering van 'In Gesprek met de Stad' staat geheel in het teken van Milieu en Water. W...