Dordrecht, Netherlands

In Gesprek met de Stad: Hoe vertel jij je verhaal?

Hoe vertel jij je verhaal? Dat vragen presentatrice Viona Versluis en co-host Diggy Rast tijdens In Gesprek Met De Stad aan hun gasten. Aan tafel zitten Kees Klok, Sil Munnik, Anika Hochstenbach, Arthur Attasio en Alka Anna Goos. Allemaal schrijvers of kunstenaars die op hun eigen manier een verhaal vertellen.
Alexander Eleveld | 9 februari 2022 14:11 | Aangepast op 9 februari 2022 14:11
In Gesprek Met De Stad is een live programma van de Bibliotheek Aanzet waarin Viona Versluis samen met een wisselende co-host letterlijk in gesprek gaat met de stad. Dit keer zit de tafel vol met schrijvers, dichters en kunstenaars die hun verhaal allemaal op een andere manier vertellen.

Te beginnen met schrijver, dichter en historicus Kees Klok. Geprezen in de stad om de vele boeken die hij schreef en de fantastische verhalen die hij vertelde als geschiedenisleraar. In deze aflevering vertelt hij meer over zijn liefde voor Griekenland en zijn reizen naar het binnenland van Suriname. En wat als je hem vraagt of hij meer dichter of schrijver is?

Maar schrijven is niet de enige manier om een verhaal te vertellen. Dat bewijzen fotograaf Sil Munnik en schilder Anika Hochstenbach. Door corona zat Sil vast in het buitenland en besloot meer te gaan doen met zijn hobby fotografie. Inmiddels is een van zijn foto’s opgenomen in de kalender van National Geographic en mag hij dit jaar voor het eerst betaalde fotografie reizen maken. Anika is net afgestudeerd en bezig met haar volgende expositie. Een fascinatie voor de mens en dan met namelijk de huid. Dat is het verhaal dat zij met haar schilderijen vertelt.

Alka Anna Goos is journalist en creative storyteller, Arthur Attasio is columnist en podcastmaker. Ze vertellen over het verschil tussen het schrijven van fictie en non-fictie. Alka schrijft vooral autobiografisch, terwijl Arthur het makkelijker vindt om zich te verplaatsen in een ander en vanuit daar te schrijven. Wat maakt het verschil? En wat heeft Arthur met oude mannen in zijn verhalen?

Dit en nog veel meer zie je tijdens In Gesprek met de Stad, een programma van de Bibliotheek Aanzet. Vanavond vanaf 18.00 uur op RTV Dordrecht.

Meest gelezen

Lees ook

Rapper Willie Wartaal gaat met Dordtenaren in gesprek over diversiteit

Dordtenaren gaan op woensdag 6 april onder leiding van host Willie Wartaal met elkaar in gesprek ove...

Het is zover: Bibliotheek Dordrecht Sterrenburg gaat open

Donderdag is het dan eindelijk zover: de nieuwe Bibliotheek Dordrecht Sterrenburg wordt feestelijk g...

Nieuwe bieb in Sterrenburg: 'Lezen is van nu en zeker van de toekomst'

‘s Zomers buiten een boek lezen en een bak koffie drinken. Dat kan nu bij de nieuwe bibliotheek Aa...

In Gesprek Met De Stad: Wat als het water komt

Is Dordrecht het Venetië van Nederland? Een discussie die ontstond vanwege een belangrijk feit; Dor...

Gratis bibliotheekabonnement voor Dordtenaren met een laag inkomen

Heb je een Dordtpas en wil je graag boeken lenen? Dat kan. Vanaf 1 juli 2022 kunnen Dordtenaren met ...

Ruim 100 Oekraïense boeken voor bibliotheek

De Dordtse hulpverleningsorganisatie Projekt Ukraina heeft 111 boekeen geschonken aan de Stadsbiblio...