Dordrecht, Netherlands

Karasahin is failliet

De omstreden Dordtse zakenman en zelfverklaarde 'bezwarentijger' Mustafa Karasahin is failliet verklaard door de rechtbank. Het faillissement is aangevraagd door schuldeisers Rabobank en de gemeente Dordrecht. Het gevolg is dat al zijn bezittingen en dus ook al zijn onroerend goed (inclusief zijn eigen woonhuis) door de curator worden verkocht. Of de gemeente Dordrecht al haar geld terug krijgt is onzeker.
Jan Bouwens | 10 maart 2015 10:53 | Aangepast op 10 maart 2015 10:53
Het faillissement werd afgelopen donderdag uitgesproken. De bank had naar verluidt een hypotheekschuld van ruim 1,2 miljoen euro te vereffenen. Ook de belastingdienst had vorderingen uitstaan. Deze partijen worden het eerst afbetaald met de opbrengst van de failliete boedel die beheerd wordt door de Rotterdamse curator mr. Jeroen Princen. Dan pas komt de gemeente Dordrecht in zicht, die zo'n acht ton eist aan achterstallige dwangsommen en belastingen.

Dordrecht zegt geen uitspraken te willen doen over het resultaat van de executie van de failliete boedel, maar duidelijk is dat zij door haar lage plaats op de ranglijst van schuldeisers niet al haar geld terug krijgt. Toch mag de Drechtstad enigszins tevreden zijn. De nieuwe eigenaren van de panden kunnen zullen zich naar alle waarschijnlijkheid beter gedragen en nu Karasahin zijn eigendommen kwijt is, is hij geen 'belanghebbende' meer in de zin van de wet waardoor hij zijn beruchte lawine aan bezwaarschriften niet meer kan indienen.

Onlangs werd een einde gemaakt aan de gijzeling van Karashin. Die maatregel werd vorig jaar wegens zijn geldschuld aan Dordrecht opgelegd maar heeft dus niet mogen baten. Ook wordt de Turkse zakenman nog verdacht van enkele strafbare feiten. Waaronder valsheid in geschrifte en het bedreigen van medewerkers van de Omgevingsdienst. Karasahij bevindt zich nu in Turkije en overweegt daar te gaan wonen. Het lot van zijn bedrijf Truva B.V. ligt in handen van curator Princen.

Lees ook

Ex-BVD'ers gaan verkiezingen in als 'Op Ons Eiland': 'Iedereen telt mee'

Dordtenaren die in maart stemmen voor de gemeenteraadsverkiezingen kunnen kiezen uit nóg een nieuwe...

VVD maakt zich zorgen om schuldpositie Dordtse ondernemers

De Dordtse VVD heeft vragen gesteld aan het college over het feit dat de coronasteun vanaf 1 januari...

Geen nieuwjaarsreceptie van de gemeente, wel pubquiz voor raadsleden

Ook dit jaar gaan de deuren van het Stadhuis niet open vanwege de aangescherpte coronamaatregelen. D...

Inzamelactie in Grote Kerk: schoenen voor Griekse vluchtelingenkampen

Toevallig nog kinderschoenen liggen waar je graag vanaf wil? Die kan je inleveren bij de Grote Kerk ...

Karim bakt oliebollen voor minima en horeca: 'Uit de hand gelopen hobby'

Overal in onze regio zien we ze op oudjaarsdag: oliebollenbakkers. Karim uit Zwijndrecht bakt ze voo...

Coronacijfers lopen ondanks lockdown toch weer op

Na een maand van dalende cijfers, stijgen ook in Dordrecht de besmettingen weer. Dat blijkt uit de d...