Dordrecht, Netherlands

Daar is ie weer: Dordt in Cello is terug van weggeweest

Het festivalseizoen in Dordrecht wordt dit jaar afgetrapt door Dordt in Cello! Het warme geluid van het bijzondere instrument vult de straten van Dordt tussen 17 mei en 21 mei. Een week gevuld met concerten, workshops en masterclasses. Begint het al een beetje te kriebelen?
Marie Frenay | 4 april 2023 14:12 | Aangepast op 4 april 2023 14:12
Dordt in Cello heeft ook dit jaar een hoop in petto voor de bezoekers van binnen en buiten de stad. Met als thema Cello Connecties probeert de organisatie van het festival mensen te verbinden, van deelnemers tot bezoekers en van noten tot vloeiende klanken.

In totaal kunnen muziekliefhebbers 23 concerten bezoeken in de Kunstkerk, de Trinitatiskapel en Het Energiehuis. Daarnaast heeft het cellofestival een interessante activiteit bedacht voor de avonturiers onder ons: een muzikale fietstocht door de Biesbosch. En daar komt wat meer bij kijken dan fluitende vogeltjes!

En wie bang is voor oubollige muziek, hoeft zich nergens zorgen over te maken. Dit jaar is het programma breed, uitdagend, verrassend en divers. Van klassiek tot pop en jazz: alles passeert de revue. Sommige muziekstukken zijn zelfs geïnspireerd door Billie Eilish en Kraftwerk bijvoorbeeld.

Sommige nummers worden opgevoerd door beroemde namen uit de cellowereld zoals: Victor Julien-Laferrière, Wipeward, het Cello Octet Amsterdam en Metropole Orkest Cellos. Uiteraard zullen veel meer musici van zichzelf laten horen tijdens het vijfdaags festival, van piepjonge artiesten tot meer ervaren muzikanten.
Ook valt er genoeg te beleven voor leergierige muzikanten, die kunnen dus deelnemen aan workshops en masterclasses. Ervaren en beruchte cellisten delen dan hun kennis en kunde met studenten.

Meegenieten van de deze editie van Cello in Dordt? Koop hier je ticket! Het festival neemt plaats tussen 17 mei en 21 mei en valt te bezoeken op verschillende locaties in Dordt.

Lees meer over:

dordt in cello|

Lees ook

Dordt in Cello na lang wachten weer meerdaags, kaartverkoop valt tegen

Het zit er weer op, vier dagen van poëzie, klassieke muziek en vooral heel veel Cello in Dordt. Om d...

Dordt in Cello woensdag van start; vijftien concerten in vijf dagen

Op woensdagavond 17 mei gaat het jaarlijkse muziekfestival ‘Dordt in Cello’ van start. Het festival ...

Zondag bij TV Dordrecht: Cello op maat

Het is weer zover; TV Dordrecht zendt zondag een uitgebreide impressie van het lunchconcert ‘Cello o...

Dordt in Cello wordt dit jaar Cello Op Maat

Omdat Dordt in Cello vorig jaar vanwege corona werd afgelast en 2023 nog ver weg is, kan Dordrecht ...

Lijsttrekkers proosten op nieuw evenementenjaar: 'Het kan weer'

Evenementen kunnen weer doorgaan en daar moest op geproost worden. Vrijdag hebben de lijsttrekkers v...