Dordrecht, Netherlands

Dordtse Kerken: 'Volg kerstdiensten vooral online'

Het Platform Dordtse Kerken en de stichting Missie Dordt roepen ook deze kerst weer op de kerstdiensten in de kerk zo veel mogelijk online te volgen. Door de nieuwe lockdown is het, net als vorig jaar, niet mogelijk om met veel mensen naar de kerk te gaan. Het platform en de stichting verwachten dat zeker twintig diensten uit de stad online te volgen zijn.
Alexander Eleveld | 22 december 2021 16:12 | Aangepast op 22 december 2021 16:12
Uitzendingen zijn er op 24 december (kerstavond) en 25 december (eerste kerstdag). Wie zich via de website van Missie Dordt aanmeldt voor een dienst, krijgt vanuit de kerk een bijzonder welkomstpakket thuisbezorgd. Dit doen ze als gebaar van verbondenheid.

De voorzitter van het Platform Dordtse Kerken, Hans Berrevoets, betreurt het dat de diensten voor het tweede jaar op rij veelal online moeten. “Veel mensen beschouwen het als een groot gemis om niet op de traditionele wijze kerst te kunnen vieren en samen te zingen. Anderzijds nemen de kerken de strengere beperkingen door corona serieus”

De twee samenwerkende organisaties hopen dat de boodschap van hoop en licht, die kerken zichtbaar willen maken, in veel huiskamers in Dordrecht zal binnenkomen dankzij de online mogelijkheden. Op de website missiedordt.nl/kerstdienst staat een overzicht met de deelnemende kerken en een verwijzing naar de websites voor meer informatie. Mensen kunnen zich hier ook aanmelden voor een online dienst en het gratis welkomstpakket.

Lees ook

Kappers gaan demonstreren, maar niet in Dordt

Door heel Nederland gaan donderdag 30 december kappers demonstreren. Doel: extra coronasteun en het ...

Wél kleding kopen op de markt, maar niet in winkels: dit vinden Dordtenaren daarvan

Sinds de huidige harde lockdown zijn de winkels gesloten. Een nieuwe jas kopen kan vooralsnog dus ni...

Overvolle koelkasten in restaurants voor kerst, maar wat nu?

Een strengere lockdown zorgt ervoor dat restaurants weer snel moeten schakelen naar andere manieren ...

Dit zijn de (iets soepelere) maatregelen en adviezen tijdens de kerstdagen

In de persconferentie van zaterdag 18 november werd een harde lockdown afgekondigd. Mensen mogen nie...