Dordrecht, Netherlands

Naam gezocht voor Dordts ijsje

Hun hazelnootgebak was al iconisch en sinds een paar jaar verkopen ze ook ijs gebaseerd op deze lekkernij. Maar daar komt nu nog iets nieuws bij. “We willen dat het nog een beetje een verrassing blijft, maar zoals je op de afbeelding kunt zien, wordt het een ijsje”, vertelt een medewerker van Brokking Banketbakkerij naar aanleiding van een Facebookbericht.
Marjolein Vos | 8 juni 2022 16:16 | Aangepast op 8 juni 2022 16:16
“Het bevindt zich nog in de ontwikkelfase, het is nog niet perfect, maar er moet nu al wel een naam voor bedacht worden.” En daarom heeft de bakkerij een wedstrijd uitgeschreven. Dordtenaren mogen een naam verzinnen voor het nieuwe ijsje. De winnaar ontvangt vier stuks.

Nu worden er al bakken ijs van een halve liter en een liter verkocht. Ook kunnen mensen ter plekke genieten van de lekkernij uit een eenpersoonsbakje in de bakkerij aan de Krispijnseweg.
Het nieuwe ijsje moet een aanvulling op het assortiment worden en wordt samen met ijsmaker Lorenzo uit Zwijndrecht ontwikkeld.

Op de afbeelding onder het bericht van de bakkerij staat een ijsje dat omwikkeld is met chocola. “Maar ik kan nog niet verklappen of het er ook zo uit gaat zien.” De verkoop van het andere ijs loopt in ieder geval al super en Brokking hoopt straks met dit nieuwe exemplaar weer goud in handen te hebben. “De verkoop van de bakken ijs gaat goed. Zeker in de zomer. Maar mensen nemen ook vaak een bak mee voor het dessert, bijvoorbeeld met feestdagen. We hopen met dit ijsje weer meer mensen naar de winkel te lokken de komende maanden. In de zomer is het toch altijd wat minder druk.”

Wie een leuke naam weet, kan die mailen naar info@brokkingbanket.nl

Lees meer over:

Brokking|ijs|

Lees ook

"Rustig aan en goed drinken" tijdens de warmste dag van de week

Het was warm vandaag, dat zal je niet ontgaan zijn. Eind van de middag was het een goede 37 graden o...