Dordrecht, Netherlands

Avondvierdaagse 2024: een paar kleine aanpassingen, opnieuw met fruit en water

De Dordtse Avondvierdaagse, bedoeld voor basisschoolkinderen, is dit jaar van 11 tot en met 14 juni. Organisator Sander Nobel laat weten er vergeleken vorig jaar een hoop hetzelfde is, maar er ook een paar kleine veranderingen zijn.
Corrado Francke | 8 maart 2024 17:28 | Aangepast op 8 maart 2024 17:28
Zo finisht de vierdaagse niet meer in, maar naast het stadion van FC Dordrecht. Nobel: "De club doet het fantastisch, daardoor moeten wij verplaatsen naar de buitenkant want we kunnen niet op het gras lopen."

Later dan vorig jaar
De huidige prestaties van FC Dordrecht, dat nog in de race is voor deelname aan de nacompetitie, zorgen er ook voor dat het wandelevenement drie weken later wordt georganiseerd dan vorig jaar.

Verder is een kleine logistieke wijziging bij de start en finish. "We gaan voortaan van start richting de Reeweg-Oost en finishen op de Krommedijk. Zo komen mensen die naar binnen komen en naar huis willen elkaar niet meer tegen."

Opnieuw door de binnenstad
Wat de routes precies zijn, kan Nobel nog niet zeggen. Eerst moet de gemeente goedkeuring geven. Wel geeft hij aan dat de laatste avond weer een wandeling door de Dordtse binnenstad op het programma staat. Het Energiehuis wordt dan wel overgeslagen. "Dat was vorig jaar heel leuk, maar wel vertragend", verduidelijkt de organisator. Ook lopen de deelnemers niet meer langs kruisingen met op- en afritten van de N3.

De Avondvierdaagse, sinds vorig jaar door het Nobel-echtpaar van de gelijknamige broodwinkel georganiseerd, ging in 2023 op de gezonde tour. Snoep- en patatkraampjes bij de start en finish gingen in de ban en werden vervangen door fruit en een bidon voor onderweg. "Daar gaan we weer voor. We vinden dat bewegen hand in hand gaat met gezondheid."

Vrijwilligers
Het echtpaar organiseert ook deze editie weer met veel plezier, maar hoopt ook dat iemand anders het stokje wil overnemen. "En voor deze editie zoeken we nog vrijwilligers, dus als er mensen zijn die ons willen helpen, horen we het graag", aldus Nobel.

Lees meer over:

Avondvierdaagse|

Lees ook

De Avondvierdaagse zit er weer op: zo zag de laatste avond eruit

Na vier dagen wandelen én gezelligheid zit het er weer op: de Dordtse Avondvierdaagse. Het wandeleve...

Avondvierdaagse na jaren weer van start in een nieuw jasje, bijna drieduizend deelnemers

Met z’n duizenden stonden ze dinsdagavond klaar om te beginnen aan de eerste etappe van hun wandelto...

Avondvierdaagse gaat dit jaar niet door: 'Maar volgend jaar wordt de beste editie ooit'

Er wordt komende maand geen avondvierdaagse gehouden in Dordrecht. In maart werd duidelijk dat de Do...

Hulp uit onverwachte hoek voor organisatie avondvierdaagse

Het zag er even naar uit dat er dit jaar geen avondvierdaagse kon plaatsvinden. De organisatie was j...