Dordrecht, Netherlands

Basisschoolkinderen op bezoek bij Dagcentrum Nova: 'Ontnemen van de vervreemding'

Om alvast een beetje in de paasstemming te komen, kwam groep 4 van de Repelear langs bij Dagcentrum Nova, het dagcentrum voor jongeren en volwassen met een beperking, om samen met de cliënten daar een knutselwerkje te maken. De kinderen van de basisschool komen vaker langs, om mee te wandelen of voor te lezen.
Dennis Koorevaar | 7 april 2023 12:00 | Aangepast op 7 april 2023 09:08
"De kinderen komen hier verschillende keren per jaar met verschillende activiteiten", vertelt Loïse Dooren van Dagcentrum Nova in Sterrenburg. "Ze zijn eens een keer komen wandelen, of komen voorlezen."Ze heeft het over de kinderen van groep 4 van basisschool De Repelaer. Vorige week kwamen zij ook op bezoek bij het dagcentrum om alvast in de paasstemming te komen. Samen met de cliënten maakten zij paasstukjes.

Het dagcentrum is voor mensen met een beperking, ontwikkelingsachterstand of een verstandelijke beperking. Zij kunnen terecht bij Nova van maandag tot en met vrijdag, en ook op zaterdag zijn de deuren open. De basisschoolkinderen waren er niet alleen maar om mee te doen met een activiteit. "Sowieso is het om de vervreemding van mensen met een beperking te verminderen. Wat we vaak zien is dat mensen een bepaald beeld hebben van hen. Ze kennen het niet en dus kan het best spannend zijn. En door kinderen op een jonge leeftijd al in contact te laten komen met de clienten hier verminder je die vervreemding." Daarnaast ziet Loise dat er soms ook vriendschappen uit ontstaan en dat de clienten er vaak juist van opleven.

Ook denkt Loise dat het voor volwassenen eens goed zou zijn om een kijkje te komen nemen bij het dagcentrum. "Ik denk dat het voor iedere leeftijd passend is om in contact te komen met mensen met een beperking."

Meest gelezen

Kapotte slagbomen Papendrechtse brug veroorzaken lange file op N3

Corrado Francke | Coen Theuwis | 27 mrt 2024 15:13

Bewoners zijn problemen in Dordts woonzorgcentrum zat: 'Het is een drama'

Corrado Francke | Coen Theuwis | 22 mrt 2024 17:38

Lees ook

Elektronisch afval inzamelen maakt bewust van recyclen

Het klaslokaal van groep 7/8 van IKC De Repelaer lag na een dag weer vol met elektrische apparatuur....

Minder tegels, meer groen: schoolplein IKC De Repelaer ondergaat metamorfose

Integraal KindCentrum (IKC) de Repelaer in het Land van Valk heeft nu nog een schoolplein dat vooral...

Oud-klasgenoten na 42 jaar weer herenigd: ‘Ik heb helemaal kippenvel’

Oud-leerlingen van de Repelaer (voorheen de Groen van Prinstererschool) hebben elkaar afgelopen zat...