Dordrecht, Netherlands

Beter beveiligd tegen cybercriminaliteit: congres voor ondernemers

Online criminaliteit zoals fraude, oplichting en hacken neemt toe en ondernemers zijn hier steeds vaker het slachtoffer van. Daarom organiseren Platform Veilig Ondernemen (PVO) en de gemeente uit de Drechtsteden een congres over cybercrime.
Marjolein Vos | 21 november 2022 10:41 | Aangepast op 21 november 2022 10:41
Ondernemers uit de regio kunnen gratis deelnemen aan de bijeenkomst die op dinsdagavond 29 november in het Postillion hotel Dordrecht wordt gehouden. Niemand minder dan misdaadjournalist Kees van der Spek is gespreksleider. Samen met wethouder Maarten Burggraaf opent hij het congres.

Programma
De deelnemende ondernemers staat een gevarieerd programma te wachten. Een vertegenwoordiger van ROC Mondriaan legt uit wat een aanval met ransomware voor deze onderwijsinstelling heeft betekend. Een cybercrimespecialist vertelt over risico's en maatregelen en de politie gaat in op de aanpak van cybercriminelen en het doen van aangifte. Tot slot staat een paneldiscussie op het programma. De aanwezige ondernemers kunnen dan hun vragen stellen aan de sprekers en aan een verzekeringsspecialist.
De praktijk wijst uit dat ondernemers die slachtoffer worden van cybercrime vaak onvoldoende maatregelen hebben genomen om hun bedrijf hiertegen te beschermen. Daarom vinden PVO en de gemeenten het belangrijk om ondernemers van goede informatie te voorzien. Niet voor niets draagt het congres de titel 'Better safe than sorry'.

Aanmelden en voetbal kijken
Ondernemers kunnen zich aanmelden voor het congres via bettersafethansorry.nu. Ook aan de voetballiefhebbers is gedacht. De wedstrijd Nederland - Quatar zal voorafgaand op een groot scherm te zien zijn. 

Lees meer over:

cybercriminaliteit|

Lees ook

Gezocht: oplichters en slachtoffers

In 2021 werden er ongeveer 2,5 miljoen Nederlanders slachtoffer van online criminaliteit. Stichting...

Huis, huwelijk en auto; Xander werd gehackt en raakte alles kwijt

Een op de vijf ondernemers wordt slachtoffer van cybercriminaliteit. Hetis een gevaar waar je als kl...