Dordrecht, Netherlands

Buurtbewoners tasten in het duister over vrouw die gevonden zou zijn in een kist op zolder in Zwijndrecht

De straat waarin de 60-jarige vrouw haar auto altijd parkeert, dichtbij haar woning. © Rijnmond
Buurtbewoners reageren geschrokken op de buurvrouw in Zwijndrecht die zaterdagochtend na een vermissing 'in een kist op haar zolder' gevonden zou zijn. Ze tasten in het duister over wat er precies is gebeurd.
Rijnmond | 22 januari 2024 09:02 | Aangepast op 22 januari 2024 09:02
De 60-jarige vrouw was sinds vrijdagavond vermist. Volgens de politie sloeg 'een naaste' alarm. Ze is gevonden in haar huis in de Ruys de Beerenbrouckstraat en was er slecht aan toe. In kritieke toestand is ze naar het ziekenhuis gebracht. De 73-jarige man met wie de vrouw samenwoont, is aangehouden.

Vrijdagavond startte de politie een zoekactie in de Ruys de Beerenbrouckstraat. "Ik heb wel helikopters gehoord gisteren. Maar waarvoor het was, wist ik toen ook nog niet", vertelt een buurtbewoonster.

Wandelen met de hond
De vermiste vrouw is voor veel buurtbewoners een bekende. "Ik heb haar twee of drie dagen geleden nog gezien. Toen was ze aan het wandelen met haar hond", vertelt een buurtbewoner. Hij vertelt dat hij regelmatig een praatje maakt met de vrouw. "Ze is een hele lieve buurvrouw. Ik schrik hiervan", zegt hij.
Ook voor een andere buurtbewoonster is de vrouw geen onbekende. "Ik heb yogales van haar. Ik kom elke week naar haar les", vertelt ze. Toen ze zaterdagochtend las over de gevonden vrouw, zette dat haar aan het denken. "Toen dacht ik wel: zal ik haar een berichtje sturen? Ik dacht: als ze dan een berichtje terugstuurt, dan weet ik wel dat zij het niet is. Maar ik zat te twijfelen en ik heb het toch niet gedaan", zegt ze. "Het is een hele aardige vrouw. Ook als ik haar op straat tegenkom, is ze altijd heel vrolijk", vertelt ze. "Ze is best wel bekend in de buurt volgens mij. Iedereen kent haar wel, omdat ze ook altijd wandelt met de hond en soms ook met andere oppashonden erbij."

In het duister tasten
Wat er precies is gebeurd, is buurtbewoners niet duidelijk. Wel is duidelijk dat de vrouw al jaren in de straat woont, samen met haar de aangehouden man. "Ik woon hier nu veertien jaar denk ik. Toen woonde zij hier al met haar man. Dus ik denk dat ze echt al wel heel lang hier woont", vertelt een buurtbewoonster. "Haar man werkt volgens mij niet, omdat hij wat aan zijn voeten of benen heeft, dacht ik. Zij verzorgde hem ook, weet ik", voegt ze daar nog aan toe. "Wanneer ik met haar sprak, heeft ze nooit iets gezegd over problemen of zoiets", zegt een andere buurtbewoner.

Eén buurtbewoonster merkt op dat de vrouw naar haar weten last had van rugklachten. "Dan denk ik: is ze dan niet misschien in die kist gevallen? We weten het niet", zegt ze. Het blijft ook voor haar nog in het duister tasten. De politie onderzoekt wat er precies is gebeurd.

Dit is een artikel van onze mediapartner Rijnmond.

Lees ook

112-nieuws: auto in beslag genomen, boetes in natuurgebied en drugspand gesloten

Bij een politiecontrole op het Dordtse Leerpark is een auto in beslag genomen. De bestuurder werd vo...

Vrachtwagen op zijn kant, oprit A15 dicht

De oprit naar de A15 richting Ridderkerk is afgesloten vanwege een gekantelde vrachtwagen. Door nog ...

Politie houdt verdachten onder schot en vindt airsoftwapens in auto's op parkeerplaats

De politie heeft donderdagavond zes personen staande gehouden bij Carpool Papendrecht. Aan de Veerwe...

Man verrast agent in Papendrecht met klappen in gezicht

Een man heeft dinsdagavond een politieagent mishandeld in Papendrecht. Dat gebeurde bij een aanhoudi...

Politie pakt inbreker op na achtervolging op geleende kinderfietsen

Een 42-jarige inbreker is maandag in Dordrecht opgepakt na een wel heel bijzondere achtervolging. De...

Flinke klap op Dordtse Merwedestraat: motorrijder zwaargewond

Bij een flinke klap op de Merwedestraat in Dordrecht is maandag een motorrijder zwaargewond geraakt.