Dordrecht, Netherlands

Buurtbewoners tasten in het duister over vrouw die gevonden zou zijn in een kist op zolder in Zwijndrecht

De straat waarin de 60-jarige vrouw haar auto altijd parkeert, dichtbij haar woning. © Rijnmond
Buurtbewoners reageren geschrokken op de buurvrouw in Zwijndrecht die zaterdagochtend na een vermissing 'in een kist op haar zolder' gevonden zou zijn. Ze tasten in het duister over wat er precies is gebeurd.
Rijnmond | 22 januari 2024 09:02 | Aangepast op 22 januari 2024 09:02
De 60-jarige vrouw was sinds vrijdagavond vermist. Volgens de politie sloeg 'een naaste' alarm. Ze is gevonden in haar huis in de Ruys de Beerenbrouckstraat en was er slecht aan toe. In kritieke toestand is ze naar het ziekenhuis gebracht. De 73-jarige man met wie de vrouw samenwoont, is aangehouden.

Vrijdagavond startte de politie een zoekactie in de Ruys de Beerenbrouckstraat. "Ik heb wel helikopters gehoord gisteren. Maar waarvoor het was, wist ik toen ook nog niet", vertelt een buurtbewoonster.

Wandelen met de hond
De vermiste vrouw is voor veel buurtbewoners een bekende. "Ik heb haar twee of drie dagen geleden nog gezien. Toen was ze aan het wandelen met haar hond", vertelt een buurtbewoner. Hij vertelt dat hij regelmatig een praatje maakt met de vrouw. "Ze is een hele lieve buurvrouw. Ik schrik hiervan", zegt hij.
Ook voor een andere buurtbewoonster is de vrouw geen onbekende. "Ik heb yogales van haar. Ik kom elke week naar haar les", vertelt ze. Toen ze zaterdagochtend las over de gevonden vrouw, zette dat haar aan het denken. "Toen dacht ik wel: zal ik haar een berichtje sturen? Ik dacht: als ze dan een berichtje terugstuurt, dan weet ik wel dat zij het niet is. Maar ik zat te twijfelen en ik heb het toch niet gedaan", zegt ze. "Het is een hele aardige vrouw. Ook als ik haar op straat tegenkom, is ze altijd heel vrolijk", vertelt ze. "Ze is best wel bekend in de buurt volgens mij. Iedereen kent haar wel, omdat ze ook altijd wandelt met de hond en soms ook met andere oppashonden erbij."

In het duister tasten
Wat er precies is gebeurd, is buurtbewoners niet duidelijk. Wel is duidelijk dat de vrouw al jaren in de straat woont, samen met haar de aangehouden man. "Ik woon hier nu veertien jaar denk ik. Toen woonde zij hier al met haar man. Dus ik denk dat ze echt al wel heel lang hier woont", vertelt een buurtbewoonster. "Haar man werkt volgens mij niet, omdat hij wat aan zijn voeten of benen heeft, dacht ik. Zij verzorgde hem ook, weet ik", voegt ze daar nog aan toe. "Wanneer ik met haar sprak, heeft ze nooit iets gezegd over problemen of zoiets", zegt een andere buurtbewoner.

Eén buurtbewoonster merkt op dat de vrouw naar haar weten last had van rugklachten. "Dan denk ik: is ze dan niet misschien in die kist gevallen? We weten het niet", zegt ze. Het blijft ook voor haar nog in het duister tasten. De politie onderzoekt wat er precies is gebeurd.

Dit is een artikel van onze mediapartner Rijnmond.

Meest gelezen

Oud-nieuwslezer TV Dordrecht Sieto Zeeman (66) overleden

Redactie RTV Dordrecht | 18 apr 2024 15:35

Aanhangwagen gekanteld op A15, bijna anderhalf uur vertraging

Corrado Francke | MerweRTV | 15 apr 2024 11:57

Lees ook

112-nieuws: telefoon belt zelf 112 en Papendrechter verdacht van phising

Nietsvermoedend rijdt een automobilist dinsdagavond weg bij de Grote Nes in Oud-Alblas. Het geluid v...

112-nieuws: vrouw beroofd van bromfiets In Hendrik-Ido-Ambacht

Twee personen hebben maandagavond een vrouw beroofd van haar bromfiets. Dit gebeurde rond 22.00 uur ...

Omgekomen automobiliste bij auto-ongeluk A15 komt uit Sliedrecht

De vrouw die maandag om het leven kwam bij een auto-ongeluk op de A15 in Gorinchem, is een 37-jarige...

Fietser (12) komt onder cementwagen maar overleeft op wonderbaarlijke wijze

Op de Edisonweg in Alblasserdam heeft een cementwagen dinsdagochtend een 12-jarige jongen overreden....

112-nieuws: autobrand en steekpartij op klaarlichte dag

Een auto is zondag op klaarlichte dag verwoest door een brand. Het voertuig stond geparkeerd op het ...

112-nieuws: veel schade bij autobrand in Dordrecht

Een geparkeerde auto in de Dordtse wijk Wielwijk is in de nacht van vrijdag op zaterdag uitgebrand. ...