Dordrecht, Netherlands

De markt centraal in zomeraflevering 'Op Pad Met Ad'

Deze zomermaanden geniet hij ook even van vakantie, maar Ad van den Herik is nog wel gewoon te zien op TV Dordrecht. In juli en augustus herhalen we namelijk de hoogtepunten van dit seizoen ‘Op Pad Met Ad’.
Marjolein Vos | 27 juli 2022 11:48 | Aangepast op 27 juli 2022 11:48
In het programma gaat Ad iedere week met bijzondere Dordtenaren op pad. Deze week is de ontmoeting die hij had met marktman John van der Stoel nogmaals te zien. Stoel is een bekend gezicht op de weekmarkt; hij staat al bijna 55 jaar achter de frituurpan. Samen met zijn vrouw Arda verkocht hij patat. Inmiddels wordt de kraam draaiende gehouden door zijn dochter Nancy. Maar Stoel helpt waar hij kan. En daarnaast is hij voorzitter van de Vereniging van de Ambulante Handel: hij behartigt de belangen van de marktkooplui.

In april liepen ze samen langs de kramen van de weekmarkt, die niet meer weg te denken is op het Statenplein en de Sarisgang. En het gesprek ging logischerwijs over de periode dat ook de markt te maken kreeg met de coronamaatregelen. Er moest een hoop worden aangepast, maar samen met de marktlieden zette hij alles op alles om zo snel mogelijk weer ‘open’ te gaan. “Toen de markt er niet was, liep er niemand in de stad”, legde hij Ad uit. “Mensen komen ook gewoon naar de markt voor een praatje. Juist in deze tijd, van alle onpersoonlijkheden met internet enzo. Dat is toch je kracht: je persoonlijke benadering, je gezelligheid.”
Voor de markt ziet Stoel een rooskleurige toekomst tegemoet: de kramen lijken populairder dan ooit. “Meer mensen werken thuis en op vrijdag komen ze tussendoor dan even boodschappen halen op de markt”, vertelde Stoel. Benieuwd was deze marktman in hart en nieren nog meer te vertellen heeft? Kijk woensdagavond vanaf 18.00 uur na het nieuws naar ‘Op Pad Met Ad’. De uitzending wordt vanaf vrijdagavond nogmaals herhaald. De komende weken zijn achtereenvolgens oud-politicus Cor van Verk, voormalig directeur van het Dordrechts Museum Peter Schoon, tegeldichter Ad de Rooij en de Italiaanse Dordtenaren Balisteri en Barone te zien in deze zomeruitzendingen van ‘Op Pad Met Ad’.

Lees meer over:

Markt|Op Pad Met Ad|

Lees ook

Op Pad Met Ad: ‘Wat doen de prijsstijgingen met u?’

In een nieuwe aflevering van Op Pad Met Ad worden Dordtenaar op straat gevraagd naar hun ervaringen ...

Herhaling van Op Pad Met AD: DOV viert 120 jarig bestaan

Deze periode is hij even niet actief, maar Ad van den Herik is nog wel gewoon te zien op TV Dordrech...

Zondag op TV Dordrecht: Op Pad Met Ad over de Kunstkerk

Presentator Ad van den Herik heeft in een nieuwe aflevering van het programma 'Op Pad Met Ad' een on...

Zondag in Op Pad met Ad: Pizzabakker Ercole Gaetano stopt ermee

Presentator Ad van den Herik heeft in een nieuwe aflevering van het programma 'Op Pad Met Ad' deze z...

Op Pad Met Ad zondag over geluk in Dordrecht

Nederland behoort opnieuw tot de vijf gelukkigste landen ter wereld, zo blijkt uit het meest recente...

Wél kleding kopen op de markt, maar niet in winkels: dit vinden Dordtenaren daarvan

Sinds de huidige harde lockdown zijn de winkels gesloten. Een nieuwe jas kopen kan vooralsnog dus ni...