Dordrecht, Netherlands

Dordtse bruggen worden tot maandag gekoeld met blusboot en waterslangen

Door de hoge temperaturen kunnen Dordtse bruggen beschadigd raken. Om dit te voorkomen gaat Rijkswaterstaat vanaf zaterdagochtend 10 juni de Spijkenisserbrug, de Wantijbrug en de Verkeersbrug Dordrecht preventief koelen.
Marie Frenay | 10 juni 2023 10:42 | Aangepast op 10 juni 2023 10:42
De Spijkenisserbrug en de Wantijbrug worden met waterslangen gekoeld en de Verkeersbrug Dordrecht wordt via de onderkant natgespoten met een blusboot. Rijkswaterstaat hoopt zo oververhitting en schade aan de bruggen te voorkomen.

Staal zet uit, brug zit vast
Als het staal van de bruggen te heet wordt door de hoge temperaturen van komende dagen dan kan de brug vastzitten. Het staal gaat namelijk uitzetten en dit zorgt voor schade aan de brug en de installaties. Dit kan weer negatieve gevolgen hebben voor het vaar- en wegverkeer.

De bruggen worden tot maandag 12 juni zeker gekoeld. Voor weggebruikers gelden geen extra verkeersmaatregelen. Het kan wel zo zijn dat weggebruikers langer voor een open brug staan dan gebruikelijk.

Hinder op het water
Daarentegen moet de hoge scheepvaart wel rekening houden met de Spijkenisserbrug. De schepen kunnen alleen gebruik maken van het westelijke brugdeel. Daarnaast gaat de Wantijbrug niet open voor de schepen. De Verkeersbrug Dordrecht wordt wel gedraaid.

Lees meer over:

Bruggen|

Meest gelezen

Lees ook

Boek over alle bruggen van Dordt in Op Pad met Ad

Tijdens de zomervakantie zendt RTV Dordrecht de meest interessante afleveringen van ´Op Pad Met Ad' ...

Dordtenaar Frits Baarda brengt zijn Ode aan de Dordtse Brug

De Engelenburgerbrug, dat is waar de fascinatie voor journalist en fotograaf Frits Baarda voor Dordt...