Dordrecht, Netherlands

Geen Kerstmarkt dit jaar: 'Onzekerheid over coronamaatregelen'

Er zal dit jaar opnieuw geen Kerstmarkt zijn in Dordrecht. Volgens de gemeente is er nog 'enige onzekerheid of zo'n groot evenement in de wintermaanden rekening moet houden met nieuwe coronamaatregelen'. Dordtenaren kunnen zich wel weer verheugen op de Dordtse Decemberdagen.
Robin Nanninga | 5 mei 2022 15:24 | Aangepast op 5 mei 2022 15:24
Met het opnieuw schrappen van de Kerstmarkt willen de organisatoren het concept van de Dordtse Decemberdagen een eerlijke kans geven. "Als we nu eindelijk eens het volledige programma kunnen draaien, dan doen we nuttige ervaring op die kan helpen bij de toekomstige ideeën voor de evenementen in december. Onze stad heeft alle ingrediënten voor een ultieme sfeervolle feestmaand vol beleving", zegt wethouder Maarten Burggraaf.
Na twee edities met beperkingen vanwege de coronamaatregelen verwachten de gemeente, Dordrecht Marketing & Partners en de POBD (ondernemers in de binnenstad) in 2022 voor het eerst het complete programma uit te voeren. Doel: de binnenstad van Dordrecht in de feestmaand extra gezellig en aantrekkelijk maken en daarmee het bezoek stimuleren. De Dordtse Decemberdagen vinden plaats van 9 december tot en met 8 januari. De decembermaand is traditioneel een zeer belangrijke maand voor winkels en horeca in de binnenstad. De Dordtse Decemberdagen moeten zorgen voor extra sfeer en extra omzet. De Dordtse Decemberdagen komen ook dit jaar dus in plaats van de Kerstmarkt. 
'Effect van het complete programma'Komende december zal er opnieuw extra winterverlichting zijn in de binnenstad, extra aankleding, meer kerstbomen, bijzondere lichtprojecten en -objecten, straatartiesten, een lichtdwaal- en wandelroute, rondvaarten en drie locaties met een inpakservice. De organisatoren willen graag een keer het effect zien van het complete programma van de Dordtse Decemberdagen. "De afgelopen twee jaren waren de eerste reacties heel positief, zegt wethouder Maarten Burggraaf. "Met name de lichtroute Dwaalspoor trok duidelijk veel bezoekers, maar helaas was de horeca toen beperkt tot afhalen vanwege de coronamaatregelen. Dat kan dit jaar dus nog veel aantrekkelijker worden."
POBD-voorzitter Arien van Pelt denkt dat bij een goede combinatie velen kunnen profiteren van de Dordtse Decemberdagen. ,,Winkels, horeca, cultuur, maar natuurlijk vooral de bezoekers zelf." Ook directeur Gerben Baaij van Dordrecht Marketing ziet de kansen. ,,De Dordtse binnenstad geeft een unieke sfeer, juist in de donkere dagen van het jaar. Zelfs met beperkingen konden we de potentie van de Dordtse decemberdagen al zien." 

Meest gelezen

Kortstondige stroomstoring treft 30.000 huishoudens in de Drechtsteden

Ylva Verbeek | Redactie Streek 56 | 10 jun 2024 10:41

A16 dicht na ernstig ongeluk, traumahelikopter landt op snelweg

Rijnmond | Redactie Streek 56 | 7 jun 2024 15:57

Lees ook

Dordtse Decemberdagen van start: rennen in kerstmannenpak, zingen en genieten van lichtkunst

Op het Stadhuisplein werd vrijdagavond het startschot gegeven van de Dordtse Decemberdagen. Maar lie...

Dordtse Santa Run na drie jaar ècht terug: “we zaten begin deze week al vol”

De Santa Run, een liefdadigheidsloop waarbij de hardlopers in kerstmannenpak een afstand afleggen, z...

Buren toveren ‘t Hof om tot klein kerstevenement

Een grote kerstmarkt zoals die jarenlang werd georganiseerd in de Dordtse binnenstad kunnen we verge...

Nog een keer te zien: de terugblik van de Ouwe Jonges op 2022

De mannen van Ouwe Jonges Krentebrood waren door de nasleep van corona een tijdje niet te zien op de...

Kerst & Winter Fair brengt vele Dordtenaren naar de Grote Kerk

Dordtenaren moeten het al even zonder kerstmarkt in de binnenstad doen, maar in de Grote Kerk kwam d...

Dordtse Decemberdagen van start, met een speciale rol voor de Grote Kerk

Het Dwaalspoor, inpaklocaties, avondvaarten en meer: de Dordtse Decemberdagen zijn weer van start. V...