Dordrecht, Netherlands

High Five Foundation stopt na 10 jaar: 'Het wordt te duur'

Judith Holster (links) is de drijvende kracht achter de stichting RTV Dordrecht
Tien jaar lang verzorgden de vrijwilligers van de High Five Foundation dagjes uit voor Dordtse kinderen uit families die afhankelijk zijn van de Voedselbank. Maar per maart is het afgelopen. En dat heeft alles te maken met geld.
Marjolein Vos | 7 februari 2024 09:51 | Aangepast op 7 februari 2024 09:51
“Het is voor de stichting namelijk steeds moeilijker om de jaarlijkse evenementen gefinancierd te krijgen”, laat Judith Holster, initiatiefnemer van de stichting in Dordt, weten. “Na ons 10 jaar belangeloos te hebben ingezet was het voor de High Five Foundation tijd om na te denken over de toekomst.”

De High Five Foundation zet zich ervoor in om Dordtse kinderen, uit gezinnen die afhankelijk zijn van de Voedselbank, vijf keer per jaar een dagje onbezorgd te laten genieten. Per evenement neemt de High Five Foundation een grote groep vrijwilligers en zo’n 150 tot 250 kinderen mee. Dat kan een dagje naar een pretpark zijn, maar ook shoppen bij een kledingwinkel of naar de bioscoop.

Onderscheiding
Eind november kreeg Judith Holster nog de Johan de Witt speld uitgereikt door burgemeester Kolff voor haar jarenlange inzet voor de stichting. Hij benadrukte trots te zijn op dit initiatief in onze stad.


Geen sponsoren meer te vinden
“De High Five Foundation komt niet in aanmerking voor subsidies en is dus volledig afhankelijk van donaties”, legt Holster uit. De stichting merkt dat het lastiger is om voldoende (nieuwe) sponsoren aan zich te binden, terwijl de kosten oplopen. Zo heeft de organisatie onder meer te maken met gestegen toegangsprijzen bij de meeste pretparken en dierentuinen.

“High Five Foundation heeft zich ruim 10 jaar lang belangeloos ingezet en heeft ontelbaar veel dagjes onbezorgd genieten gerealiseerd. Met het oog op de toekomst hebben we als stichting besloten te stoppen op ons hoogtepunt. We willen voorkomen in de toekomt dit niet meer kunnen realiseren”, zegt Holster teleurgesteld.

De stichting wil nog één keer een uitpakken voor het definitief over en uit is. Op 10 maart organiseert de foundation een evenement waar alle kinderen van 4 tot 16 jaar, hun ouders en alle sponsoren voor worden uitgenodigd. Op het programma staat een bezoek aan een kledingwinkel waar de kinderen in het nieuw worden gestoken. Daarna mogen ze speelgoed uitzoeken en worden ze getrakteerd op wat lekkers.

In november was RTV Dordrecht bij een van de activiteiten die de stichting organiseert: de Make Over Day. Bekijk hieronder ons verslag van die dag.

Meest gelezen

Lintjesregen 2024: deze Dordtenaren kregen een koninklijke onderscheiding

Marjolein Vos | Corrado Francke | 26 apr 2024 13:00

Lees ook

Voedselbank vindt nieuwe locatie: 'Erg blij mee'

De Dordtse voedselbank heeft haar langverwachte nieuwe locatie gevonden. Eind van dit jaar verhuist ...

High Five Foundation houdt ermee op: 'Te weinig geld om arme kinderen te helpen.'

De High Five Foundation bezorgde Dordtse kinderen nog één keer een bijzondere dag, met een bezoek a...

Judith zet al meer dan 10 jaar kansarme kinderen in het zonnetje

Ze is de drijvende kracht achter de High Five Foundation in Dordrecht. Een stichting die kinderen va...

Voedselbank krijgt hulp van bekende Dordtenaren: 'Ik ben nergens te beroerd voor'

Vier bekende Dordtenaren gaan de voedselbank vanaf nu een handje helpen als ambassadeur. Het gaat om...

Voedselbank Zwijndrecht ziet stijging klanten maar heeft toch reden voor feestje

De sociaal-maatschappelijke instantie moest, samen met de kledingbank en het theaterhuis, veplaatsen...

Voedselbank moet op zoek naar nieuwe plek: ‘Verrast, maar het duurt nog wel even’

De voedselbank in Dordrecht aan de Provincialeweg moet op zoek naar een andere ruimte. De verhuurder...