Dordrecht, Netherlands

Hospice de Patio ontvangt 200.000 euro

Bestuurder van Het Spectrum Jurjen Sponselee neemt de cheque in ontvangst Foto: Het Spectrum
Stichting Vrienden van Hospice de Patio heeft een gulle gift ontvangen. Het gaat om geld dat bij elkaar gerend is tijdens de Roparun en om een donatie van particulieren.
Marjolein Vos | 30 januari 2024 10:36 | Aangepast op 30 januari 2024 10:36
Hospice de Patio heeft in 2023 een nieuw gebouw in gebruik genomen bij Vreedonck. Met de 200.000 euro die de stichting nu heeft ontvangen, moet het verblijf in de hospice vooral comfortabeler worden. Zo is er geïnvesteerd in een keuken, zijn er pantry’s op de kamers van de bewoners gemaakt en is er zonwering opgehangen. Ook is de tuin zo ingericht dat de privacy van de bewoners wordt gewaarborgd en is er een klimaatbeheersing aangebracht die anders niet gerealiseerd had kunnen worden.

Blijvende herinnering
In een hospice krijgen ongeneeslijk zieke mensen zorg en verblijf in huiselijke sfeer, tot aan het overlijden. Een groot deel van de donatie die de stichting ontvangen heeft, is afkomstig van mevrouw Bijker en haar inmiddels eerder overleden man. Als blijvende herinnering zal de familiekamer in de hospice de familienaam Bijker gaan dragen.

Schenking standbeeld
Stichting Vrienden van Hospice de Patio heeft aan de nieuwe hospice ook een klein standbeeld geschonken, die tijdens een bijeenkomst met alle vrijwilligers is onthuld. Het beeld heeft de titel 'hart voor elkaar'. Iets voor elkaar betekenen is de belangrijkste motivatie voor vrijwilligers en zorgmedewerkers binnen de hospice. Alle vrijwilligers en zorgmedewerkers van de hospice ontvangen als blijk van waardering een kleinere versie van dit beeld.

Lees ook: Eerste steen van nieuwe locatie Hospice de Patio gelegd
Het beeld met de titel 'hart voor elkaar' Foto: Het Spectrum

Lees meer over:

Hospice de Patio|

Meest gelezen

Lees ook

Praten over de dood is nog vaak taboe, dus opent Hospice de Patio de deuren

Tijdens de Internationale dag van de Palliatieve Zorg zette Hospice De Patio dit weekend de deuren o...

Eerste steen van nieuwe locatie Hospice de Patio gelegd

Een bijzonder moment voor de bewoners en medewerkers van Hospice de Patio. Donderdagmiddag werd symb...