Dordrecht, Netherlands

Eerste steen van nieuwe locatie Hospice de Patio gelegd

Een bijzonder moment voor de bewoners en medewerkers van Hospice de Patio. Donderdagmiddag werd symbolisch de eerste steen van de nieuwe locatie gelegd. En dat is nodig ook. "Het is echt 'op', dus we zijn er heel erg blij mee. En de bewoners zijn er natuurlijk ook blij mee", zegt een blije Feline Ottevanger.
Corrado Francke | 10 september 2022 12:28 | Aangepast op 10 september 2022 12:28
In de Hospice kunnen zieke mensen verblijven die niet lang meer te leven hebben. De oude locatie lag tussen het Weizigtpark en het centraal station. De nieuwe plek is op het terrein van tehuis Vreedonck. Inmiddels staan de eerste muren, maar dat had wel wat voeten in de aarde.

Uitdaging
"Het is een behoorlijke uitdaging geweest om het plan erdoor te krijgen", legt Jurjen Sponselee, bestuurder bij Het Spectrum, uit. "Ook in de infrastructuur hebben we wel wat uitdaging gehad. Met de huidige bouwomstandigheden valt het niet mee om dit soort projecten te kunnen realiseren."

Naast de nieuwbouw voor de hospice krijgt ook het tehuis zelf een facelift, die de uitstraling én de kwaliteit moet verbeteren. Er komen meer appartementen bij en er worden nieuwe gezamelijke huiskamers met buitenruimtes ingericht.

Lees meer over:

Hospice de Patio|Vreedonck|

Lees ook

Praten over de dood is nog vaak taboe, dus opent Hospice de Patio de deuren

Tijdens de Internationale dag van de Palliatieve Zorg zette Hospice De Patio dit weekend de deuren o...