Dordrecht, Netherlands

Praten over de dood is nog vaak taboe, dus opent Hospice de Patio de deuren

Tijdens de Internationale dag van de Palliatieve Zorg zette Hospice De Patio dit weekend de deuren open. Bezoekers konden een kijkje nemen bij de instelling waar mensen terecht kunnen die ernstig ziek zijn en niet lang meer te leven hebben.
Corrado Francke | 11 oktober 2022 15:46 | Aangepast op 11 oktober 2022 15:46
De dood blijft voor veel mensen toch nog altijd een lastig onderwerp om over te praten. De vrijwilligers hadden dan ook een duidelijk doel voor ogen met de open dag. "Mensen hebben vaak een onplezierig gevoel bij iets als een instelling", zegt vrijwilligster Feline Ottevanger. Hospice de Patio wil echter juist ontspannen en liefdevol mensen verzorgen richting het einde.

Vrijwilligers
Door de deuren open te zetten en uitleg te geven hoopt De Hospice ook nieuwe vrijwilligers te werven, want die zijn nog altijd nodig. Volgens de medewerkers is het indrukkend, maar ook heel mooi werk om te doen. "Vrijwilligers komen hier allemaal met één doel: met elkaar het beste ervan maken om het einde zo mooi mogelijk te maken voor bewoners en familie", weet coördinator Jolanda Bosman.

Nieuwe vrijwilligers kunnen nu nog aan de slag in het gebouw achter het station, aan de rand van het park, maar volgend jaar moet de nieuwbouw op de Vreedonklaan klaar zijn. Wil je meer weten over vrijwilligerswerk bij de hospice? Kijk dan even op de website van de instelling.

Lees ook

Eerste steen van nieuwe locatie Hospice de Patio gelegd

Een bijzonder moment voor de bewoners en medewerkers van Hospice de Patio. Donderdagmiddag werd symb...

Palliatieve zorg, wat is dat?

Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) start een landelijke publiekscampagne ove...