Dordrecht, Netherlands

Maurits Poirot nieuwe voorzitter Voedselbank Dordrecht

De Voedselbank Dordrecht heeft per 12 januari een nieuwe voorzitter: Maurits Poirot neemt het stokje over van Mattijs van Muijen, die sinds 2014 een mooie bijdrage heeft geleverd aan de organisatie.
Vivian Rutte | 14 januari 2022 14:01 | Aangepast op 14 januari 2022 14:01
Poirot is volgens de Voedselbank een mooie aanvulling op het bestuur dankzij zijn eerdere functies als directeur en manager bij verschillende zorgorganisaties, en zijn grote hart voor het sociaal domein. Daarnaast heeft hij bestuurlijke ervaring in de regio, en woont hij in Dordrecht. Sinds korte tijd is hij met pre-pensioen, daardoor heeft hij ook voldoende tijd om als voorzitter aan de slag te gaan.

“De Voedselbanken hebben de uitdaging om de mensen die onder onze radar in armoede leven, te bereiken. Daar wil ik me graag met de gemeente en andere partners die opkomen voor deze doelgroep, sterk voor maken,”zegt Maurits. “Wat ik zo mooi vind, is dat het huidige bestuur en de vrijwilligers deze Voedselbank runnen als een maatschappelijk bedrijf. Inkoop, dienstverlening, logistiek, fondsenwerving, HR, communicatie. Echt heel bijzonder vind ik het, dat iedereen dit vrijwillig en zo professioneel doet. Ik wil graag mijn bijdrage leveren aan de plannen om meer mensen te bereiken en in te spelen op de vraag naar maatwerk. Ik heb er enorme zin in en hoop snel live kennis te maken met iedereen.”

Lees meer over:

Voedselbank|

Meest gelezen

Spartelbadje de Paddenstoel staat (weer) droog

Marie Frenay | 16 aug 2022 14:31

Motorrijder vliegt tien meter door de lucht bij ongeluk

Stephanie Roggekamp | 11 aug 2022 17:00

Lees ook

Kinderburgemeester op werkbezoek bij de Voedselbank: 'Het lijkt mij mooi om te doen'

Kinderburgemeester Jacob de Mooij kreeg afgelopen maandag een rondleiding door het distributiecentru...