Dordrecht, Netherlands

Meer lokale werkgelegenheid door aanpak Dordtse Kil I, II en Amstelwijck-West

Wethouder Van Benschop bij de officiële start van het project Foto: Gemeente Dordrecht
De gemeente heeft enige tijd geleden een garageboxencomplex opgekocht aan de Einsteinstraat en samen met de eigenaar van het naastgelegen bedrijfsverzamelgebouw een ontwikkelplan gemaakt. De bebouwing wordt gesloopt, de kavels worden samengevoegd en er wordt een nieuwe ontwikkeling gerealiseerd.
Marjolein Vos | 11 december 2023 15:00 | Aangepast op 11 december 2023 14:19
Op deze manier hoopt de gemeente, met de aanpak van Dordtse Kil I, II en Amstelwijck-West,
de werkgelegenheid te stimuleren. Maandag is daar officieel een start mee gemaakt. "Deze ontwikkeling draagt bij aan het verbeteren van de sociaaleconomische positie van Dordrecht”, zegt wethouder Van Benschop. “De gemeente investeert in het programma om bedrijventerreinen representatiever te maken. We richten ons op ontwikkelingen die een positief effect hebben op behoud en groei van werkgelegenheid en tegelijkertijd ook gunstige effecten op de leefbaarheid en brede welvaart."

Samen met JJr Vastgoed B.V. uit Hardinxveld-Giessendam werkt de gemeente aan het nieuwe plan. "Wij kijken er erg naar uit om de Einsteinstraat 61 & 67 te ontwikkelen en op deze manier een kwaliteitsimpuls te geven aan het industrieterrein. Deze kwaliteitsimpuls ligt ook in lijn met de visie van de gemeente en wij denken dat de ontwikkeling het resultaat is van een goede samenwerking tussen ons en de gemeente. Laten we hopen dat er na ons nog mooie ontwikkelingen volgen op de bedrijventerreinen in Dordrecht”, vertelt een woordvoerder van het bedrijf.

Het plan maakt onderdeel uit van het programma Ruimte voor Banen. Daarin werkt Dordrecht aan een goed draaiende economie, goede kwaliteit van banen, voldoende en verschillende soorten werk, laat de gemeente weten. Hiervoor is ruimte nodig. De gemeente creëert deze ruimte op nieuwe én bestaande bedrijventerreinen.

Lees ook

Defensie oefent woensdagavond in Dordt

Wie woensdagavond en -nacht knallen hoort, hoeft niet gek op te kijken. Militairen oefenen op 6 dece...

Brand bij bedrijf aan Pieter Zeemanweg

De brandweer moest woensdag aan het einde van de ochtend in actie komen. In het pand van Continenta...

Politie onderschept gestolen accu’s en inbrekersgereedschap

De politie heeft zaterdag gestolen accu’s en inbrekersgereedschap onderschept op het bedrijventerrei...