Dordrecht, Netherlands

Nienke heeft Dordrecht beter leren kennen door haar werk als coördinator voor zustersteden

Nienke Blauw roept zoveel mogelijk mensen op om te solliciteren RTV Dordrecht
Stichting Stedenbanden is op zoek naar een nieuwe coördinator voor de zustersteden Bamenda en Varna. Bijna vijf jaar lang heeft Nienke Blauw deze rol met plezier vervuld, maar het is tijd voor een nieuwe uitdaging. Ze wil zich gaan specialiseren in milieurecht: "Ik heb een zoon van 11 en die maakt zich best wel veel zorgen over klimaatverandering. Ik zie wat dat met hem doet en dat motiveert mij om me te laten omscholen."
Alexander Eleveld | 13 april 2022 11:56 | Aangepast op 13 april 2022 11:56
Nienke heeft een selectie van spullen uit zowel Bamenda als Varna voor ons tentoongesteld en aan elk voorwerp heeft ze goede herinneringen: "Het is maar een baan van twee dagen in de week, maar het is wel een heel gevarieerde baan." Bijvoorbeeld aan de schilderijen uit Kameroen die vorig jaar zijn geveild tijdens de Dordtse Feesten, het regenboogschaapje tijdens Dordrecht Pride of de speelfilm die is gemaakt samen met studenten uit Bulgarije. Eén van de hoogtepunten was misschien wel de zwemuitwisseling tussen Dordrecht en Varna in 2019.
Er werd bijna 3000 euro opgehaald met het zwemmen in Varna RTV Dordrecht
Bekijk hierboven een uitgebreid verslag van de zwemuitwisseling in Varna:

Bamenda en Varna zijn twee totaal verschillende steden en er valt op veel verschillende gebieden samen te werken. Varna is net als Dordrecht bijvoorbeeld een havenstad aan de Zwarte Zee. Bamenda ligt in Afrika en is daarentegen een stuk armer en de regio verkeert de laatste jaren in een burgeroorlog. Beide steden zijn vriendenschappen die vorig jaar allebei hun jublieum vierde op ons eiland. “Voor de ene stedenband ben je meer sportief, cutlureel en zakelijk bezig. De andere is meer sociaal-cultureel en ben je meer bezig met vraagstukken zoals mensenrechten.”
Vorig jaar werd de vriendschap tussen Dordrecht en Varna nog gevierd RTV Dordrecht
Het spandoek tijdens de Walk of Peace RTV Dordrecht
Walk of Peace
Een andere hoogtepunt wat betreft Nienke is de Walk of Peace in 2019. "Het is al een tijd oorlog daar en we hebben toen op Internatioanle Dag van de Vrede een vredesmars georganiseerd vanaf het stadhuis en daar hoorde dit spandoek bij. Het was mooi om te zien dat veel mensen solidair zijn met Bamenda.”

RTV Dordrecht was in 2019 bij de Walk of Peace:
Regenbooschaapje tijdens Dordrecht Pride RTV Dordrecht
Enthousiasme
Volgens Nienke is het allerbelangrijkst dat de opvolger een flinke dosis enthousiasme bezit. "En dat diegene goed in staat is om contacten te leggen met een grote varieteit aan organisaties. Zowel hier als in de zustersteden. Klein beetje gevoel voor diplomatie is ook wel handig." Dit heeft te maken met een andere hiërarchie in met name Bulgarije. “Soms moet je wel tactisch zijn en eerst even toestemming vragen bijvoorbeeld.”

Is jouw interesse gewerkt? Klik hier voor de vacature. Nienke stopt uiterlijk 15 augustus en hoopt de volgende coördinator nog in te kunnen werken.

Lees ook

Woensdag op TV Dordrecht: Via Cultura Magazine

In het Via Cultura Magazine deze week aandacht voor twee erschillende onderwerpen: het Stedenband f...

Culturele duizendpoot en grondlegger stedenband Ada d’Hamecourt (90) overleden

Ada d’Hamecourt, dochter van Dordrecht en mede-grondlegger van de stedenband tussen Dordrecht en het...

Nathan en Isabelle zwommen 5 kilometer in open water vol kwallen

In Varna, de zusterstad van Dordrecht, werd afgelopen 7 augustus de jaarlijkse zwemmarathon Galata-V...

Dordtse broer en zus halen geld op voor Oekraïne door deel te nemen aan Varnamarathon

Eindelijk was het zo ver voor Isabelle Janssen en Nathan Janssen. De broer en zus deden mee aan de V...

20 jaar Dordrecht – Varna: van formele band tot innige vriendschap

Een mooie havenstad met veel natuur in de omgeving. Deze omschrijving past prima bij Dordrecht, maa...