Dordrecht, Netherlands

Nieuw seizoen Rijnmond Lokaal: de beste reportages uit de regio

Laaggeletterdheid, de uitstoot van PFAS, gember telen en een vaas van smurfen. Zomaar een greep uit de onderwerpen die in de nieuwe aflevering van Rijnmond Lokaal aan bod komen. De uitzending is vanaf maandagavond ook weer te zien op TV Dordrecht. Na een zomerstop trekt presentator Ruud den Boer de regio in voor een nieuw seizoen.
Marjolein Vos | 12 september 2022 12:24 | Aangepast op 12 september 2022 12:24
Het nieuws uit de gaatjes en kiertjes van onze regio, zo omschrijft De Boer zelf het programma. Het is een samenwerking tussen Rijnmond, RTV Dordrecht, Open Rotterdam, Schie TV en WOS. Vanaf deze maand sluiten ook Radio Capelle en RTV Lansingerland zich hierbij aan. Alle omroepen leveren hun meest opvallende reportages aan. En iedere week bezoekt De Boer één van de omroepen om te praten over het nieuws dat de inwoners bezig houdt.

Voor de eerste aflevering van dit seizoen is de ploeg neergestreken in Schiedam. Daar gaat het onder meer over de aanpak van laaggeletterheid, een probleem waar meer gemeenten in de regio mee worstelen. En hoewel het zomervakantie is geweest, is het nieuws gewoon doorgegaan, laat verslaggever Tjerk van der Ende van Schie TV weten. “Ook hier gaat het over de energiearmoede en over de boerenprotesten”. Daar sluit de reportage van de WOS naadloos bij aan: voor de 50ste keer werd er op het viaduct over de A4 met vlaggen en spandoeken gedemonstreerd tegen het stikstofbeleid.
Lokale problematiek
Bij voetbalclub Steeds Hooger in Rotterdam hebben ze andere problemen. De vereniging heeft na 60 jaar eindelijk een nieuwe locatie. Maar nu blijkt het veld niet goed te zijn en tot overmaat van ramp hebben ze ook last van hangjongeren die het terrein gebruiken om drugs te dealen en gebruiken. Samen met de politiek wordt er nu gezocht naar een oplossing.

Ook in ons eigen Dordrecht wordt er overlegd: uit recente onderzoeken blijkt dat de hoeveelheid PFAS die in de omgeving terecht is gekomen door Chemours groter is dan gedacht. Inwoners en politici spreken er schande van. De wethouder heeft beloofd dat er een aanvullend onderzoek komt. Ondertussen is de vergunning van Chemours wel verlengd.

Beniewd wat er nog meer speelt in de regio? Kijk dan maandagavond vanaf 18.00 uur na het nieuws naar Rijnmond Lokaal. De aflevering wordt ieder uur herhaald.

Lees meer over:

Rijnmond Lokaal|

Lees ook

Rijnmond Lokaal is terug met nieuw seizoen en speciale zomereditie

Na een welverdiende vakantie is het tv-programma Rijnmond Lokaal weer terug voor een nieuw seizoen. ...

Rijnmond Lokaal komt deze week vanuit Dordrecht

In Rijnmond Lokaal bespreekt presentator Ruud de Boer met RTV Dordrecht-verslaggever Dennis Koorevaa...

Jaaroverzicht Rijnmond Lokaal

Nog een keer kijkt presentator Ruud de Boer samen met de collega’s van de lokale omroepen naar de be...