Dordrecht, Netherlands

Pasen op TV Dordrecht: Johannes-Passion en De vogelvrije viool

Dit jaar zenden we op eerste en tweede paasdag twee bijzondere concerten uit. Zondag 9 april is vanaf 12.00 uur de meest recente uitvoering van de Johannes-Passion door het Drechtsteden Bachkoor te zien en maandag 10 april vanaf 18.00 uur De vogelvrije viool uit de zomer van 2021.
Corrado Francke | Ton van Wijngaarden | 8 april 2023 12:00 | Aangepast op 8 april 2023 12:00
Het Drechtsteden Bachkoor heeft op 25 maart in een volle Augustijnenkerk na zes jaar opnieuw de Johannes-Passion van Johann Sebastian Bach uitgevoerd. Een bijzondere uitvoering onder leiding van dirigent en artistiek leider Nico van der Meel, met medewerking van het orkest van Collegium Delft en de kinderen van Koorschool Dordrecht.

De solisten bij dit concert waren Adrian Fernandes (evangelist), Marc Pantus (Jezus), Wendy Roobol (sopraan), Elsbeth Gerritsen (alt), Twan van der Wolde (tenor) en Berend Eijkhout (bas). De registratie van het concert was in handen van Chris Slager. Wij zenden de integrale versie (van bijna twee uur) van de Johannes-Passion 2023 door het Drechtsteden Bachkoor op zondag 9 april vanaf 12.00 uur uit op TV Dordrecht.

Een dag later, op tweede paasdag, zenden we vanaf 18.00 uur onze eigen registratie van een iets luchtiger concert van Ars Musica samen met violiste Carla Leurs uit. Het gaat om de Vogelvrij viool, een van de laatste evenementen van de Dordtse Feesten uit de corona-zomer van 2021.

De vogelvrije viool stond voor onbekommerd genieten van de basale dingen van het leven, met klanken van een zwoele zomerdag, een toegankelijk concert van 45 minuten met onder andere The Lark Ascending, het bekende stuk voor viool en orkest van de Brit Ralph Vaughan Williams. Naast dit stuk van de zingende leeuwerik speelt Ars Musica ook het bekende concert voor twee violen van Johann Sebastian Bach en Pastorale d’été van de Zwitsers-Franse componist Arthur Honegger.

Deze Pasen te zien op TV Dordrecht: eerste paasdag vanaf 12.00 uur de Johannes-Passion en tweede paasdag vanaf 18.00 uur De vogelvrije viool.

Lees meer over:

Pasen|

Lees ook

Paasweekend in Dordrecht: zandkunst, roze olifant en ballonartiest Frans

Tijdens het paasweekend was er veel te beleven in de Dordtse binnenstad. Zo werden er ballonfiguren ...

Chocolade, jam en wafels: kinderen verrassen eenzame mensen met paascadeaus

Om eenzame mensen een beetje op te vrolijken, hebben kinderen in Zwijndrecht in de afgelopen tijd pa...

Dordtse kerken delen bloemen uit met Pasen

Op 9 en 10 april wordt in de kerk stilgestaan bij de dood en de opstanding van Jezus. In navolging v...

Een geslaagd paasweekend in Dordrecht

Er was dit paasweekend genoeg te doen in Dordrecht. Kinderen konden deze zonnige dagen naast eitjes...

Paasweekend in Dordrecht: van workshops tot eieren zoeken

Dit paasweekend is er weer genoeg te doen in Dordrecht! Het paasweekend begint al op zaterdag met on...

In deze kindervariant van The Passion stelen jonge talenten de show

Dordrecht stond alweer drie jaar geleden in het teken van The Passion, dit jaar is het de beurt aan ...