Dordrecht, Netherlands

Pauline Bouvy-Koene informateur in Dordrecht

Pauline Bouvy-Koene gaat aan de slag als informateur in Dordrecht. Zij is voor deze rol gevraagd door de lijsttrekkers van de twee grootste politieke fracties na de afgelopen gemeenteraadsverkiezingen: Maarten Burggraaf (Dordtse VVD) en Chris van Benschop (GroenLinks).
Stephanie Roggekamp | 24 maart 2022 09:56 | Aangepast op 24 maart 2022 09:56
In het duidingsdebat van woensdagavond kon de aanstelling van de in Dordrecht geboren Bouvy-Koene ook op draagvlak rekenen bij de lijsttrekkers van de andere partijen, zo laat de gemeente weten. De verkiezingen zijn geweest en de uitslag is vastgesteld. Nu start de informatieronde. De informateur gaat dan in gesprek met alle fracties uit de nieuwe Dordtse gemeenteraad om te horen welke mogelijkheden zij zien voor een politiek akkoord en een nieuw college.


Opdracht
Bouvy-Koene heeft als opdracht meegekregen om te onderzoeken welke partijen met elkaar een nieuw en stabiel college van Dordrecht kunnen én willen vormen. Daarnaast gaat ze kijken welke kansen en uitdagingen zij ziet voor de (inhoudelijke) samenwerking. Ook is er in de opdracht aandacht voor draagvlak en betrokkenheid van de gemeenteraad en de stad bij het uiteindelijke akkoord.

Bestuurlijke ervaring
Dordrecht en de regio zijn geen onbekend terrein voor Pauline Bouvy-Koene. Ze is geboren in Dordrecht, heeft haar opleiding tot verpleegkundige gedaan in het voormalige Refaja ziekenhuis en heeft in Zwijndrecht gewoond. “Bouvy-Koene brengt veel bestuurlijke ervaring mee,” zo laat de gemeente eten. Ze was onder meer burgemeester van Bernisse en Voorschoten. Op dit moment is ze actief binnen de Federatie van Kankerpatiëntorganisaties en is ze voorzitter van de fusiecommissie van de gemeenten Hellevoetsluis, Westvoorne en Brielle.

Pauline Bouvy-Koene: "Alle partijen staan ongetwijfeld te popelen om verder te bouwen aan de stad. Ik vind het belangrijk om een goed beeld te krijgen van hun ideeën en wensen. Tijdens de gesprekken kunnen alle opties en onderwerpen op tafel komen. Het gaat dan niet alleen over het toekomstige bestuur, maar zeker ook over inhoud, de opgaven, het formatieproces én de bestuursstijl. Ik ben dankbaar voor het vertrouwen van de lijsttrekkers en kijk uit naar de gesprekken."

Verslag
Pauline Bouvy-Koene spreekt de komende periode alle 14 partijen uit de nieuwe gemeenteraad. De eerste gesprekken staan zaterdag 26 maart gepland. Na alle gesprekken brengt ze verslag uit aan de raad. Daarin geeft de informateur haar advies over het meest kansrijke vervolg op weg naar een politiek akkoord en nieuw college. Het debat daarover staat gepland op 5 april. Na het advies van de informateur en het debat start de formatie.

Meest gelezen

Binnenkijken bij Bellevue: na jaren stilstand valt dit het meest op

Joris Gemen | Redactie Streek 56 | 11 jul 2024 08:30

Peter van der Velden terug om tijdelijk op Dordt te passen

Redactie Streek 56 | 10 jul 2024 11:37

Lees ook

Informateur adviseert Dordtse coalitie VVD, GroenLinks, CDA en CU/SGP met akkoord op grote lijnen

Tijdens de raadsvergadering dinsdagmiddag bracht informateur mevrouw Bouvy-Koene haar advies uit ove...

Hertelling geeft geen verandering: zetelverdeling blijft hetzelfde

De definitieve uitslag verkiezingen gemeenteraad is bekend. Op dinsdag 22 maart is een hertelling ge...

Met voorkeurstemmen in de raad: 'Bijzonder om belangen van mensen te vertegenwoordigen'

Op plek 8 staan van de kandidatenlijst, maar toch met voorkeurstemmen in de raad komen; het gebeurde...

Kolff kondigt hertelling aan

Burgemeester Kolff heeft maandagochtend op het Stadskantoor de officiële zetelverdeling bekend gemaa...

Kolff kondigt hertelling aan

Burgemeester Kolff heeft maandagochtend op het Stadskantoor de officiële zetelverdeling bekend gemaa...

'Ouwe Jonges Krentebrood' is weer terug op de buis

Het programma Ouwe Jonges Krentebrood keert zondag na een maandenlange afwezigheid terug bij RTV Do...