De eerste groep gezinnen blijft op de camping staan tot 19 juli. De tweede groep van acht gezinnen trekt op 21 juli voor een week de tenten in.
Avontuur en rust
“Het is een groot avontuur voor de kinderen en die hebben er ook veel behoefte aan”, vertelt Charlotte. Zij legt uit dat het voor de volwassenen ook veel rust geeft: “Je kunt zelf ook even ontspannen. De kinderen hebben heel de dag wat te doen en er wordt voor ze gezorgd.”
De camping heeft een team van vrijwilligers die van alles voor de kinderen organiseren. “Je ziet de kinderen gedurende de week steeds vrijer worden”, vertelt Andrea, leider van het recreatieteam. Zo worden er spelletjesavonden, knutselmiddagen, volleybaltoernooien en ook koffiemomenten voor de ouders georganiseerd. Ook wordt iedere avond voor de gezinnen gekookt. Op de tweede dag kwam een gratis kapper langs.
De kinderen zijn ook een middag naar Blijdorp gegaan. “Dat vonden ze geweldig”, vertelt oma Charlotte. "Mijn kleindochter had al twee weken van tevoren haar reistas ingepakt.”
Veel hulp
De camping is een initiatief van SamenDordt. Zij kwamen op het idee door vergelijkbare pop-up campings in Oud-Alblas. “Wij dachten, waarom zouden we niet zoiets in Dordrecht starten?”, vertelt organisator Liede.
Met haar team is ze het hele eiland rondgefietst om een goede plek te vinden voor de camping. Ze benaderden Truus en Bart, die een appelboomgaard hebben aan de Rijksstraatweg. “Zij waren meteen positief”, aldus Liede. De camping is opgebouwd op het terrein achter de boomgaard.
Veel inwoners van Dordrecht hebben spullen gedoneerd, zoals tenten, tafels, speelgoed en geld. Ook bedrijven, waaronder Blijdorp, hebben meegeholpen met de vakantie van de acht gezinnen.
Het team van Liede had flyers voor een plekje op de camping verspreid via voedselbanken en stichtingen. Ze is blij dat de eerste editie van de camping zo goed is verlopen. “Deze mensen verdienen ook gewoon een zorgeloze kampeervakantie.”