Dordrecht, Netherlands

Schouwburg Kunstmin wil meer jongeren trekken door samenwerking met Gouda en Leiden

De drie cultuur-wethouders van gemeente Dordrecht, Gouda en Leiden én de drie theaterdirecteuren hebben hun handtekening gezet onder een overeenkomst. De komende drie jaar gaan ze onder de noemer Theaterdelta Zuid-Holland samenwerken, in de hoop meer jongeren in contact te brengen met kunst en cultuur.
Marjolein Vos | 18 maart 2024 14:25 | Aangepast op 18 maart 2024 14:25
“Kunstmin is blij met de nieuwe samenwerking op regionaal vlak met deze gelijkende theaters”, zegt Jasper Damsteegt, directeur van Schouwburg Kunstmin. “Door samen te coproduceren en extra activiteiten te ontwikkelen boven op de ‘normale’ programmering gaan we nieuw publiek bereiken, bestaande publieksbanden versterken en van elkaar leren. Hiernaast biedt het ook een mogelijkheid om meer verbinding te maken met de eigen stedelijke omgeving, door programmering te ontwikkelen die ingaat op de maatschappelijke thema’s die spelen in een middelgrote stad in Zuid-Holland.”

De drie gemeentes Dordrecht, Gouda en Leiden ondersteunen deze ambitie en geven geld vanuit de rijkssubsidie Specifieke Uitkering Impuls Jongerencultuur. "Dordrecht onderstreept met het ondertekenen van dit convenant dat we kunst en cultuur heel belangrijk vinden”, vertelt wethouder Rik van der Linden. “We geven een duidelijk signaal af dat het investeren in de verbinding tussen jongeren en kunst en cultuur meer dan de moeite waard is. Het maakt een wezenlijk verschil in opgroeien wanneer deze generatie in contact komt met al het moois dat onze regio te bieden heeft. De gemeente Dordrecht pakt deze impuls aan om de bestaande positie een extra boost te geven en het aanwezige aanbod te vergroten.”
Van links naar rechts op de foto: Jasper Damsteegt (directeur Kunstmin), Tineke Maas (directeur Goudse Schouwburg), Irene Pronk (directeur Leidse Schouwburg – Stadsgehoorzaal), Yvonne van Delft (wethouder cultuur Leiden), Thierry van Vught (wethouder cultuur Gouda) en Rik van der Linden (wethouder cultuur Dordrecht). Foto: Sandra Zeilstra

Lees meer over:

Schouwburg Kunstmin|Cultuur|

Lees ook

Bijzondere programmering met Pinksteren op TV Dordrecht

Dit Pinksterweekend zijn er twee bijzondere concerten en een ruime vooruitblik op Dordt in Stoom te ...

Levensecht, maar klein: 55 miniaturen uit 22 verschillende landen

Ze heeft er een paar dagen over gedaan, maar nu ze zijn allemaal goed aangekomen en hangen eindelijk...

Woensdag op TV Dordrecht: cabaret en theater in Volgspot Drechtstreek

Wil je weten wat er de komende weken op de planken staat in de theaters in Dordrecht, Papendrecht en...

Alle zaterdagen in april unieke 'Opwaarts'-concerten

Deze hele maand staat de zaterdagavond op TV Dordrecht in het teken van Opwaarts. Unieke concerten u...

Deze jonge kunstenaar wint De Scheffer 2024: ‘Kunst met oog voor het individu’

Abul Hisham uit India heeft kunstprijs 'De Scheffer 2024' gewonnen. De kunstenaar maakt kleine schil...

Op muzikale expeditie tijdens festival Wanderlust

Bibelot en Schouwburg Kunstmin organiseren op zaterdag 13 januari een nieuwe editie van hun muziekfe...