Dordrecht, Netherlands

Sterk FC Dordrecht doet met zege op VVV uitstekende zaak in strijd om play-offs

Antef Tsoungui begon tegen VVV op het middenveld Shane Winsser / Winsser Visuals
FC Dordrecht heeft zichzelf vrijdagavond een uitstekende dienst bewezen met een 1-0 zege op VVV-Venlo. Mathis Suray was de matchwinner voor de Schapenkoppen, die door de overwinning naar de vierde plek in de eerste divisie klimmen.
Corrado Francke | 16 februari 2024 21:55 | Aangepast op 16 februari 2024 21:55
De geschorste Shiloh 't Zand en blessures van Jari Schuurman en Rocco Robert Shein zorgden voor wat puzzelwerk op het Dordtse middenveld. Dat leverde een basisplek op voor linksback Elso Brito, was Jop van der Avert weer centrale verdediger en begon Antef Tsoungui op het middenveld.

Halve omhaal
In de openingsfase kwam het meeste gevaar van de rechterflank, waar lange inworpen en even later een strakke voorzet van Ilias Bronkhorst nog geen eindstation bereikten. Aanvaller Ilias Sebaoui probeerde het met een halve omhaal, die werd gekeerd door de prima gepositioneerde doelman Delano van Crooij.

FC Dordrecht drong steeds meer aan, maar liet het overwicht niet zien in het aantal gecreëerde kansen. Captain Mathis Suray, die met Feyenoord-huurling Tsoungui en routinier Tim Receveur het middenveld vormde, schoot in kansrijke positie veel te zacht en zag even daarvoor hoe spits René Kriwak voor een pass koos in plaats van zelf te schieten. De Oostenrijkse spits had ook vlak voor rust het vizier niet op scherp, toen hij op het beslissende moment de bal slechts struikelend raakte.

Zoeken naar de openingstreffer
In de tweede helft gaf de thuisclub nog wat gas bij. Eerst zag Suray een vrije trap gekeerd worden door Van Crooij, een minuut later knalde Receveur (uitgerekend op de dag dat de Supportersvereniging hem eerde met een 'Receveur Rollade') op de lat.

Na ruim een uur werd de wedstrijd dan eindelijk opengebroken. Na een prima actie van Sebaoui en een rommelige situatie in het Venlose doelgebied knalde Suray heerlijk raak: 1-0. Zodoende kreeg het elftal van Michele Santoni loon naar werken tegen VVV, waar inmiddels de door FC Dordrecht verhuurde Pepijn Doesburg was ingevallen.

Rood voor VVV-verdediger
De Limburgers moesten een kwartier voor tijd met tien man verder. De oliedomme Roel Janssen zaagde eerst Mbayo omver, gaf hem ook nog eens een duw en kon met twee razendsnelle gele kaarten inrukken.

Met het mes tussen de tanden probeerde FC Dordrecht de voorsprong uit te bouwen en had VVV aanvallend nog steeds weinig in te brengen. Al stond Dordt-goalie Luca Plogmann uitstekend op zijn post toen Thijme Verheijen richting de rechteronderhoek mikte. Zodoende droeg ook de Duitser zijn steentje bij aan nieuw Dordts thuissucces, dat de overwinning over de streep trok en door de 1-0 zege naar de vierde plek in de Keuken Kampioen Divisie klom.

Opstelling FC Dordrecht: Plogmann; Bronkhorst, Kluivert, Van der Avert, Brito; Receveur, Tsoungui, Suray; Mbayo, Kriwak (Osundina/85), Sebaoui

Lees meer over:

FC Dordrecht|

Meest gelezen

Aanhangwagen gekanteld op A15, bijna anderhalf uur vertraging

Corrado Francke | MerweRTV | 15 apr 2024 11:57

Lees ook

Waar eindigt het KKD-sprookje van FC Dordrecht? 'Dit smaakt naar veel meer'

FC Dordrecht blijft comfortabel op de roze wolk zitten en mag dromen van promotie naar de eredivisie...

FC Dordrecht declasseert NAC en verzekert zich van dikverdiende play-offplek

FC Dordrecht heeft zich voor het eerst sinds het seizoen 2017/2018 verzekerd van deelname aan de pla...

Minder FC Dordrecht-fans naar NAC na bekladding supporterscafé

Supporters van FC Dordrecht mogen vanavond niet meer met de auto naar het uitduel bij NAC Breda. Die...

FC Dordrecht dendert door richting de play-offs: 'Moeten het niveau heel hoog houden'

Met een 2-1 zege op De Graafschap bewees FC Dordrecht ook vrijdagavond bij de beste ploegen in de Ke...

FC Dordrecht knokt zich langs De Graafschap en verlengt knappe reeks

FC Dordrecht vocht zich vrijdagavond naar een nipte, maar terechte overwinning op De Graafschap: 2-1...

FC Dordrecht: geen frikandellenshirt, wel een frikandel spe-sjaal

Het frikandellenshirt waarmee FC Dordrecht fans voor de gek hield, krijgt een vervolg. Het shirt is ...