Dordrecht, Netherlands

Veteranen motorrijders herdenken gevallen kameraden op de Essenhof

Een opvallende groep veteranen reed vrijdagmiddag het terrein van begraafplaats de Essenhof op met hun motoren. In aanloop van Veteranendag besloten de ex-militairen een krans te leggen. “Ieder jaar kiezen wij een ereveld uit waar wij een krans leggen om stil te staan bij onze vroegere kameraden”, vertelt Sjors Maas oud-regimentsadjudant genietroepen.
Fokko van der Straaten | Marie Frenay | 23 juni 2023 16:54 | Aangepast op 23 juni 2023 16:54
De groep veteranenbikers rijden vandaag de veteranenrit Zuid-West. Onderweg stopten zij bij begraafplaats de Essenhof om een krans te leggen bij een oorlogsmonument. Hier werd een kleine plechtigheid georganiseerd om eer te bewijzen aan gevallen militairen, die hun leven verloren in en na oorlog

Bekijk hieronder de videoreportage:
“In de avond komen wij samen in Hilversum en daar gaan wij barbecueën en een biertje drinken”, vertelt Maas. “Uiteraard drinken wij niet te veel, want morgen moeten wij weer op de motor stappen”, voegt de oud-regimentsadjudant toe.

Veteranendag
De club veteranen motorrijders gaat morgen door naar het Malieveld in Den Haag voor Veteranendag. Ieder jaar wordt het nationale evenement georganiseerd om veteranen te bedanken voor hun inzet in dienst van de vrede nu en in het verleden.

“De mannen zijn allemaal op missie gegaan, daar hebben zij kameraden leren kennen en verloren. Tijdens dit soort dagen kunnen zij dit soort ervaringen delen met gelijkgestemden”, vertelt Daniël de Groot adjudant genie. Volgens hem zijn dit soort dagen belangrijk, ook voor veteranen met PTSS.

“Sommige willen even hun verhaal kwijt en dat kan nu. Zo kunnen ze elkaar steunen en elkaar uit de put helpen”, vertelt de Groot.

Lees meer over:

Veteranendag|

Meest gelezen

Lintjesregen 2024: deze Dordtenaren kregen een koninklijke onderscheiding

Marjolein Vos | Corrado Francke | 26 apr 2024 13:00

Lees ook

Witte anjers in Park Merwestein voor veteranen

In de aanloop naar Veteranendag heeft burgemeester Wouter Kolff een wit anjerperkje onthuld in Park ...