Dordrecht, Netherlands

‘Vieren dat je jezelf kunt zijn’ tijdens Dordrecht Pride 2023

“Mooi om te zien dat we met elkaar zo’n mooi pride-feest kunnen vieren in de stad” vertelt Lennart Lenskens van de organisatie van de Dordrecht Pride. “En dat we kunnen vieren dat je kunt zijn wie je bent.” De pride vond afgelopen zaterdag plaats. Honderden mensen liepen uitgedost in roze of alle kleuren van de regenboog door de stad.
Dennis Koorevaar | 4 september 2023 16:22 | Aangepast op 4 september 2023 16:22
De pride zag er dit jaar anders uit dan voorgaande jaren. Zo werd het Otto Dickeplein bij het evenement betrokken om meer verbinding te maken met de regio. Ramon Pardo, wethouder in Alblasserdam en Jacqueline van Dongen, wethouder in Zwijndrecht liepen ook mee tijdens de Pride Walk. “Het is heel mooi dat de Dordrecht Pride de regio erbij betrekt zodat heel de regio zich vertegenwoordigd voelt. Juist in de regio is het van belang dat je jezelf moet kunnen zijn.”

Het was niet vanzelfsprekend dat de Alblasserdamse wethouder zou meelopen. De plaatselijke SGP stelde vorige week nog vragen over zijn deelname en over het feit dat de waterbus in eerste instantie regenboogvlaggen zou hijsen. De wethouder zegt daarover veel gesprekken te hebben gevoerd de afgelopen periode. “Ik sta hier namens het college. Een jaar geleden hebben we een nieuw beleid op dit gebied aangenomen. Daarin zeggen we dat iedereen moet kunnen zijn wie die is. Als je dat actief in een beleidsstuk zet en je wordt uitgenodigd dan is het erger om niet te komen, dan om wel te gaan.” Volgens de wethouder is het dan ook belangrijk om over dit soort onderwerp met elkaar in gesprek te blijven. “Dat is beter dan sterk tegenover elkaar te blijven staan.”

Volgens Lenskens blijft het belangrijk om de Pride te organiseren. “Iedereen moet zichzelf kunnen zijn. En dat we in Nederland al zover zijn dat je jezelf kunt zijn dat vieren we vandaag.” Pardo vult aan: “Er is een gigantische opkomst, het weer zat mee. Het was een perfecte dag.”

Kijk hier naar een kort sfeerverslag van de Pride. Komende donderdag in EilandLeven meer Pride vanaf 18.00 uur op TV Dordrecht:

Lees meer over:

Dordrecht Pride|

Meest gelezen

Lees ook

Een eigen plek voor LHBTIQ+: COC start regenboogcafé in Dordrecht

COC Rotterdam start samen met Stichting Door een maandelijkse ontmoetingsavond voor de LHBTIQ+ gemee...

Fototentoonstelling ‘Oudroze’ geopend op de Spuiboulevard

In aanloop naar de Dordrecht Pride werd vrijdag de fototentoonstelling ‘Oudroze’ feestelijk geopend ...

Geen regenboogvlaggen op de Waterbus na vragen SGP

Het was de bedoeling dat komende zaterdag ook aan de Waterbussen te zien zou zijn dat Dordrecht Prid...

Op Pad met Ad is terug, met Lennart Lenskens als eerste gast

Ad van den Herik is weer terug van zijn welverdiende vakantie en dat betekent dat er weer nieuwe afl...

Pride is meer dan een feest: 'Blijf wie je bent en strijd daarvoor'

"Pride is een thema om jezelf te kunnen zijn en dat ook te kunnen uitdragen." Voor Lennart Lenskens ...

'Wie zichzelf is, presteert beter', maar bij sportverenigingen kan dat een hele opgave zijn

Dordrecht Pride organiseerde donderdagavond een thema-avond over 'jezelf zijn in de sport'. Uitgenod...