Dordrecht, Netherlands

Woensdag bij TV Dordrecht: 3 Dordtse vrouwelijke portretschilders

In Galerie Wijnstraat en WG Galerie is sinds 15 januari een bijzondere dubbelexpositie te zien: 3 Dordtse vrouwelijke portretschilders tonen er samen hun werk. Samen met Peter Jochems maakten zij een korte film waarin ze in gesprek gaan over elkaars portretten. TV Dordrecht zendt deze film woensdagavond in zijn geheel uit.
Alexander Eleveld | 2 februari 2022 15:16 | Aangepast op 2 februari 2022 15:16
De drie Dordtse portretschilders, Dora Carpentier, Kim van den Enden en Wilma Geerts (tevens galeriehoudster) lopen samen langs hun meest prominente werken en bespreken deze met elkaar. Invalshoeken, materiaalkeuzes, werkwijze en andere aspecten van de portretkunst komen voorbij. Daarnaast komt kunstenares Katinka van Haren langs, zij krijgt voor het eerst het portret te zien dat Wilma van haar heeft geschilderd. Zowel bij het portret van Katinka als de andere werken in de tentoonstelling ligt de nadruk op het realisme in olieverf op doek. Toch hebben de werken van alle drie de vrouwen een geheel eigen stijl.

Galerie Wijnstraat toont als aanvulling op dit geheel ‘Fifty Ways, 50 x Portretkunst’. Hier worden andere invalshoeken en disciplines van de portretkunst getoond; vijftig werken van in totaal tien kunstenaars met schilderijen, werken op papier, assemblages, sculpturen en linoleumsnedes.

WG Galerie en Galerie Wijnstraat liggen op loopafstand van elkaar en zijn vanaf 12.00 uur geopend. De dubbelexpositie is te zien tot en met 27 februari. De film ‘3 Dordtse vrouwelijke portretschilders’ is woensdagavond te zien na het nieuws van 18:00 uur, en wordt elk uur herhaald.

Lees ook

Landschappen die niet bestaan: nieuwe tentoonstelling Dordts Museum

Licht dat tussen de takken en bladeren dwarrelt en alles in beweging zet. Daar lijkt het abstracte s...

Gratis museumavond: Dordrecht viert Cuyp

Het is feest in het Dordrechts Museum op vrijdagavond 29 april. Die avond viert Dordrecht zijn beroe...

Gratis museumavond: Dordrecht viert Cuyp

Het is feest in het Dordrechts Museum op vrijdagavond 29 april. Die avond viert Dordrecht zijn beroe...

Speurwerk leidt naar zes onbekende schilderijen Aelbert Cuyp: nieuwe stukken toegevoegd aan tentoonstelling

Het Dordrechts Museum heeft zes onbekende schilderijen van Aelbert Cuyp toegevoegd aan de tentoonste...