Dordrecht, Netherlands

Ziekenhuis organiseert infobijeenkomsten tijdens glaucoomweek

Glaucoom is een sluipende beschadiging van de oogzenuw, die vaak ongemerkt uitval veroorzaakt van een steeds groter deel van het gezichtsveld. Tijdens de Wereld Glaucoom Week organiseert de afdeling Oogheelkunde van het Albert Schweitzer ziekenhuis informatiebijeenkomsten en een druppelinstructieochtend.
Marjolein Vos | 13 februari 2024 10:13 | Aangepast op 13 februari 2024 10:13
Twee algemene informatiebijeenkomsten vinden plaats op maandag 11 maart om 13.00 uur op de ziekenhuislocatie Zwijndrecht (kapel) en op dinsdag 12 maart om 9.00 uur op de locatie Dordwijk (auditorium). Deze sessies zijn bedoeld voor patiënten, hun naasten, mensen bij wie glaucoom in de familie voorkomt en andere belangstellenden. Een oogarts vertelt over glaucoom en beantwoordt vragen.

Op woensdag 13 maart om 10.00 uur geeft de Oogvereniging Nederland glaucoomvoorlichting op de locatie Dordwijk (auditorium). Hier komt ook een ervaringsdeskundige vertellen over leven met glaucoom. Op vrijdag 15 maart vanaf 13.00 uur is er druppelinstructie voor mensen die glaucoom hebben en zich willen verdiepen in het correct toedienen van de druppels die ze hiervoor gebruiken. Dit is op de locatie Zwijndrecht (kapel). Voor alle bijeenkomsten is aanmelden nodig. Dit kan door het sturen van een e-mail met naam, aantal personen en de gewenste bijeenkomst naar oogevenementen@asz.nl.

Bijna 100.000 mensen in Nederland weten dat ze glaucoom hebben en worden ervoor behandeld. Vermoedelijk nog eens 100.000 mensen hebben glaucoom zonder dat ze dat weten. Glaucoom begint meestal na het veertigste levensjaar. Uiteindelijk kan glaucoom zonder behandeling leiden tot permanente blindheid. Tijdige herkenning is dus belangrijk en daarbij helpt goede informatie.

Benieuwd wat glaucoom precies inhoudt en wat eraan gedaan kan worden? Bekijk dan onderstaande video, die we eerder maakten tijdens glaucoomweek.

Lees ook

Vleermuizen mogen ziekenhuis tijdelijk niet in

Vleermuizen verwacht je misschien niet bij het Albert Schweitzer ziekenhuis, maar ze wonen er wel. D...

Koffie met een glimlach: restaurant van Zwijndrechtse ziekenhuis wint TopASZ Award

Het restaurant van de locatie Zwijndrecht van het Albert Schweitzer ziekenhuis heeft de jaarlijkse p...

Verloren bij het ziekenhuis: wie is zijn trouwring kwijt?

Het Albert Schweitzer ziekenhuis in Dordrecht is op zoek naar de eigenaar van een trouwring. De ring...

Dit zijn de genomineerden voor de TopASz Award

De Cliëntenraad van het Albert Schweitzer ziekenhuis reikt ook dit jaar weer een prijs uit voor de m...

Baby’s Alan en Zayn werden geboren op schrikkeldag

Het komt een keer in de vier jaar voor: 29 februari. En precies op die dag besloten Zayn en Alan dat...

Zoektocht naar beste plek voor kwetsbare ouderen begint voortaan al op Spoedeisende Hulp

Kwetsbare oudere patiënten op de Spoedeisende Hulp (SEH) van het Albert Schweitzer ziekenhuis in Dor...