Dordrecht, Netherlands

Zondag bij TV Dordrecht: New Cool Collective - Dordt in Jazz (2)

In het weekend van 19 november vierde DJS zijn 75-jarig bestaan met een driedaags jazzfestival vol grote en kleine namen uit de jazzwereld. Het slotconcert werd verzorgd door niemand minder dan New Cool Collective in een bomvol Dolhuis. TV Dordrecht was erbij, en zendt het tweede deel van deze registratie uit op zondagmiddag 11 december.
Vivian Rutte | 10 december 2022 12:00 | Aangepast op 10 december 2022 12:00
Muziekpodium DJS organiseerde met andere nabijgelegen horecagelegenheden een gratis jazzfestival van 18-20 november ter ere van het 75-jarig bestaan van de jazzsoos. Bij dit muzikale ‘rondje om de kerk’ waren grote en kleine namen te zien, waaronder nieuwe artiesten, maar ook veel bekende Dordtse rasmuzikanten.

Locaties die meededen waren DJS zelf, Rebel Rebel, Café Merz, Café De Lachende Monnik en dus Het Dolhuis. Daar vond op 20 november het eindconcert plaats, met niet de minste naam: een swingend New Cool Collective.

Deze band, die van 8 tot 19 man varieert in bezetting, speelt al sinds 1993 op ontelbaar veel festivals en in toonaangevende clubs. De band werkte in het verleden samen met onder andere Tony Allen, Mapacha Africa, Andrew Roachford, Jules Deelder, Typhoon, Guus Meeuwis, Matt Bianco, Thierno Koité en Georgie Fame.

New Cool Collective bestaat uit saxofonist Benjamin Herman, gitarist Rory Ronde, drummer Joost Kroon, percussionisten Frank van Dok en Jos de Haas, toetsenist Willem Friede, bassist Leslie Lopez en trompettist David Rockefeller. In Het Dolhuis namen ze echter ook nog een flink blazersensemble mee. Volle bak dus!

Het is dan ook niet zo verrassend dat het Dolhuis helemaal vol stond op 20 november voor dit gedenkwaardige optreden. Gelukkig pasten onze cameramensen er nog bij, en hieruit is een uitgebreide registratie gekomen. Het tweede deel van dit niet te missen concert zie je zondag 11 december vanaf 12:00 uur bij TV Dordrecht!

Lees meer over:

Cultuur|

Lees ook

Op muzikale expeditie tijdens festival Wanderlust

Bibelot en Schouwburg Kunstmin organiseren op zaterdag 13 januari een nieuwe editie van hun muziekfe...

Kunst en cultuur in Volgspot Drechtstreek

Wil je weten wat er de komende weken op de planken staat in de theaters in Dordrecht, Papendrecht en...

Berlijnse jongerenorganisatie doet ideeën op in het Dordrechts Museum

Een speciaal gezelschap bezocht woensdag het Dordrechts museum. Zo'n vijftien jonge Duitsers kregen ...

Tiende Pasar Malam dit weekend in hartje Dordrecht

Pasar Malam is een cultureel feest waar Indonesië centraal staat en komend weekend is de grootste gr...

Cultuur op de Hoek vult binnenstad met muzikale klanken

De tweede editie van het festival Cultuur op de Hoek komt op zaterdag 3 juni weer om het hoekje kijk...

Kunst en cultuur in Volgspot Drechtstreek

Wil je weten wat er de komende weken op de planken staat in Schouwburg Kunstmin, Theater Cascade en...