Dordrecht, Netherlands

´Op Pad Met Ad' over geluk in Dordrecht

Tijdens de zomervakantie zendt RTV Dordrecht de beste en leukste afleveringen van ´Op Pad Met Ad' van het afgelopen half jaar nog een keer uit. Deze week aflevering 2, over de vraag hoe gelukkig Dordtenaren zijn.
Redactie RTV Dordrecht | 24 juli 2023 12:30 | Aangepast op 24 juli 2023 12:30
Uit het meest recente World Happiness Report van maart dit jaar bleek dat Nederland opnieuw tot de vijf gelukkigste landen ter wereld behoort. Wij wilden natuurlijk weten hoe gelukkig de Dordtenaren zijn en stuurden Ad van den Herik op onderzoek.

In zijn geheel eigen persoonlijke stijl vraagt Ad van den Herik iedereen die hij op straat tegen komt -van inwoners en forenzen tot toeristen- naar hun geluk. Uit bijna alle antwoorden blijkt dat de geïnterviewden opmerkelijk positief zijn. De stad en het leven hier krijgen als cijfer een 8 of hoger, vanwege de evenementen, de leefomgeving in het algemeen en de mooie binnenstad in het bijzonder, maar ook vanwege de gemoedelijkheid en vriendelijkheid. Een hoge score die nog boven het landelijk gemiddelde ligt.

Het geluk van de Dordtenaren zelf wordt -net als elders- vooral bepaald door persoonlijke omstandigheden, door werk, kinderen en andere mensen in de eigen omgeving. En dat je ook kan worstelen met gelukkig zijn blijkt uit het verhaal van een Oekraïense die al 9 jaar met plezier in Dordrecht woont, maar verdrietig is door de hartverscheurende verhalen van familieleden en vrienden in Kiev en Bachmoet, die daar willen blijven om het land te redden. Ze doet alles wat ze kan voor Oekraïne, gelooft in een goede afloop en geeft ook antwoord op de moeilijke vraag of ze hier wel gelukkig durft en kan zijn…

De programma's van ´Op Pad Met Ad' zijn onze verhalen van de straat. Iedere week heeft Dordtenaar Ad van den Herik een ontmoeting met interessante bekende en minder bekende stadgenoten. Daarnaast steekt hij ook regelmatig 'de thermometer in de Dordtse samenleving' zoals hij het zelf zegt. Dan vraagt hij inwoners van de stad naar hun mening over actuele zaken, zoals hun visie over de evenementen of hoe ze hun vakantiegeld besteden. En af en toe bezoekt hij ook een evenement, zoals onlangs nog de Boekenmarkt.

In de ´best of´ van OPMA van deze zomer zijn de volgende afleveringen nog een keer te zien op TV Dordrecht: Marry Huigen, Tony Bruys, de bijzondere ontmoeting met mensen met niet aangeboren hersenletsel, 'stadschroniqueur' Kees Thies, Kees Baarda en zijn boek over de Dordtse bruggen en Ad's bezoek aan de Boekenmarkt.

Deze week dus de uitzending uit april over hoe gelukkig Dordtenaren zijn, vandaag 24 juli en komende vrijdag 28 juli vanaf 18.00 uur nog een keer te zien op TV Dordrecht, direct na het Nieuws. Alle afleveringen van ´Op Pad Met Ad' zijn trouwens ook terug te zien op ons YouTube-kanaal.

Lees meer over:

Op Pad met Ad|Geluk|

Meest gelezen

Kortstondige stroomstoring treft 30.000 huishoudens in de Drechtsteden

Ylva Verbeek | Redactie Streek 56 | 10 jun 2024 10:41

A16 dicht na ernstig ongeluk, traumahelikopter landt op snelweg

Rijnmond | Redactie Streek 56 | 7 jun 2024 15:57

Lees ook

Op Pad Met Ad: zonnige reportage bij fantasyfestival Eallum

Vanavond in de uitzending: een zonnige reportage bij fantasyfestival Eallum in Op Pad Met Ad. De rep...

Vrijdag in Op Pad Met Ad: Marije Schnabel over 4 mei en eenling politiek

Ze is een duizendpoot, Marije Schnabel van de Dordtse PvdA. Als eenling vertegenwoordigt ze het soci...

Sterrenburg viert op 5 mei de vrijheid met een speciale maaltijd

Een primeur in Op Pad Met Ad deze week: in navolging van andere gemeenten zal op 5 mei een vrijheids...

Video: Op Pad Met Ad over het verlies van de Noordendijkflats

Hoe gaan de oud-bewoners van de gesloopte flats aan de Noordendijk om met het verlies van hun huizen...

Video: Op Pad Met Ad over de openingstijden op zondag

Krijgt Dordrecht ook zondagsopeningstijden voor twaalven? Er zijn plannen om net als elders op zonda...

De wondere wereld van de kringloopwinkel: 'Waarom wordt het ook daar steeds duurder?'

Een nieuwe aflevering van Op Pad Met Ad neemt de kijker mee in de wereld van de kringloop. Presentat...