Dordrecht, Netherlands

Ruben en Dana verloren hun dochtertje aan kanker; halen nu geld op voor Prinses Maxima Centrum

"Voor Nova is het te laat, maar voor een hoop andere kinderen nog niet." Het was een zware dag; 29 september 2020. Ruben en Dana Keijzer uit Sliedrecht kregen die dag te horen dat hun toen twee maanden oude dochtertje een tumor had in haar hersenstam die doorliep tot haar ruggengraat. Die veroorzaakte een Incomplete dwarslaesie. Nu bijna drie jaar later lopen zij van Sliedrecht naar het Prinses Maxima centrum in Utrecht om geld op te halen voor die vreselijke ziekte onder kinderen.
Dennis Koorevaar | 31 juli 2023 09:43 | Aangepast op 31 juli 2023 09:43
"Ongeveer twee jaar geleden zijn wij een actie gestart voor het inzamelen van geld voor onderzoek naar hersentumoren bij kinderen", vertelt Ruben. "Dit kwam omdat drie jaar geleden onze dochter Nova werd geboren. Acht weken later werd bekend dat zij een hersentumor had." Bij het horen van het bericht dat ze langzaam afscheid moesten nemen van hun dochter viel hun wereld in elkaar. Dat nieuws hakte er goed in bij de kersverse ouders.

Daarna kwamen ze, niet wetende wat er zou gaan gebeuren in een vreselijke achtbaan terecht. Genezen kon niet meer, maar met chemo zou de ziekte stabiel blijven. "Als ouder sta je dan vaak langs de zijlijn," zegt Dana. "Je moet toch je kindje overgeven aan de medische wereld. En wij hadden zo iets dat we toch iets terug wilde doen. Bij de loopactie is de gedachte dat er nog een lange weg te gaan is naar genezing." De acties daarvoor en omheen gaf het stel extra energie om er het beste eruit te halen. Ruben: "Het was echt een uitlaatklep."

Nova overleed in augustus 2022... In de tussentijd hebben Ruben en Dana meer dan 50.000 euro opgehaald. En dat geld is hard nodig. 81% van de kinderen die te maken krijgen met kanker geneesd, maar het stel uit Sliedrecht doet het nu vooral voor die overige 19%.

Van die 19% die het niet haalt bestaat vooral uit hersentumoren. "Er is wel wat over bekend, maar nog zeker niet genoeg. Dat is waarom wij dat willen laten onderzoeken." Ruben vertelt over de lange zes weken waarin zij op een uitslag hebben moeten wachten. "Dat is zo schreeuwend lang, dat is niet normaal. We hopen op zijn minst dat dat al verkort kan worden."Om 1.00 uur, vrijdag- op zaterdagnacht vertrekt Ruben vanuit Sliedrecht. Dan loopt hij naar Lexmond waar zijn vader bij hem aansluit. Het laatste stukje zal Dana, die wederom in verwachting is, loopt het laatste stukje met Ruben mee.

Doneren voor de actie kan nog altijd. Kijk hieronder ook naar de reportage die RTV Dordrecht maakte met Dana en Ruben.

Lees meer over:

Sliedrecht|kanker|

Lees ook

Zichtbare en onzichtbare littekens tonen tijdens Wereldkankerdag

Zo’n 4 procent van alle Nederlanders heeft kanker. Dat zijn duizenden mensen. Speciaal voor hen is 4...

112-nieuws: lichaam gevonden in water bij Kromhout

Hulpdiensten hebben donderdagmorgen rond 11.00 uur het lichaam van een overleden vrouw uit het water...

Giftige pfas-stoffen in water: natuurspeeltuin doet opnieuw de kraan dicht

Natuurspeeltuin De Woeste Weide in Sliedrecht heeft opnieuw de speeltoestellen met water gesloten. U...

Burgemeester Sliedrecht verdubbelt beveiliging crisisnoodopvang na vondst vuurwapens en munitie

Burgemeester Jan de Vries van Sliedrecht heeft de beveiliging bij een crisisnoodopvang voor asielzoe...

De verkeersveiligheid in de Drechtsteden kan beter en zo willen scholen dat aanpakken

Gekke bochten, foutparkeerders of onoverzichtelijke situaties. De verkeersveiligheid rondom scholen ...

Deel A15 ter hoogte van Sliedrecht afgesloten door ongeluk

Door een ongeluk is de A15 vanuit Gorinchem richting Rotterdam vanochtend afgesloten tussen Sliedrec...